Venedik’teki Büyük Kanal yeşil akıyor

Venedik'teki Büyük Kanal'ın bir bölümü fosforlu yeşil renge büründü. İklim aktivistlerin eylemi olabileceği sorusunu akıllara getiren durum şehirdeki yetkilileri alarma geçirdi. Halk sağlığına olumsuz bir etkisi olmadığı belirtilen durum için soruşturma sürüyor.

Çevre 29 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Venedik'teki bu görüntü için iklim aktivistleri olağan şüpheli olarak akıllara geldi.

İtalya’nın sular içindeki kenti Venedik’te Büyük Kanal’ın bir bölümü yeşil renge büründü. İtalyan İtfaiyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Büyük Kanal’ın tarihi Rialto Köprüsü yakınlarındaki kısmı sabah saatlerinde fosforlu yeşil bir renge büründü. Sabah saatlerinde vatandaşların polise durumu bildirmesi sonrasında Venedik Emniyet Müdürlüğü’nde olağanüstü bir toplantı gerçekleştirildiği, suyun renginin yeşile dönmesinin nedeninin tespit edilmesi için Büyük Kanal’dan su örneklerinin alındığı belirtildi.

Veneto Bölgesi Başkanı Luca Zaia, kemerli Rialto Köprüsü yakınındaki suya yayılan yeşil sıvının fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak, “Bu sabah Venedik’in Büyük kanal bölgesinde, Rialto Köprüsü’nün altında bazı bölge sakinleri tarafından bildirilen fosforlu yeşil bir sıvı ortaya çıktı” açıklamasını yaptı.

Bu arada, ülkede son dönemde iklim aktivistlerinin, tarihi çeşmelere kömür bazlı sıvı dökerek eylemler gerçekleştirdiği anımsatılan haberlerde, Büyük Kanal’ın suyunun yeşil rengine dönmesinin nedeninin araştırıldığı ve iklim aktivistlerinin eylemi sonucu olup olmadığına dair henüz bir bilgi olmadığı kaydedildi. Venedik Emniyeti’nin olaya ilişkin araştırma ve incelemesi devam ederken, itfaiye yetkilileri, söz konusu renk değişiminin halk sağlığını tehlikeye atacak bir durum içermediğini aktardı.

Özel bir ödül için aranıyor: Venedik'teki turiste 'Aptallık sertifikası' verilecekÖzel bir ödül için aranıyor: Venedik’teki turiste ‘Aptallık sertifikası’ verilecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.