Olacak iş değil: YouTube ‘challenge’ 5 yaşındaki çocuğun canına mal oldu

Roma'da bir sosyal medya 'challenge'ı olarak şehirde 50 saat sürekli yüksek hızda araç kullanmayı hedefleyen YouTuber bir grup genç, başka bir araca çarptı. Çarptıkları araçta 5 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi. Sürücü hakkında soruşturma başlatıldı, kanında esrar bulundu.

Dünya 17 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
YouTube içeriği için kiraladıkları Lamborghini SUV ile şehirde hız yapacaklardı fakat sonuç felaket oldu.

İtalya’da sosyal medyada lüks arabayla aralıksız 50 saat son sürat araç sürme girişimi 5 yaşındaki bir çocuğun ölümüyle sonuçlandı.

Kiralık bir Lamborghini SUV’nin çarptığı otomobilde çocuğun annesi ve kız kardeşiyse yaralandı.

Sosyal medyanın getirdiği ilgi çekme hastalığının bir yansıması olarak günden güne büyük kitleler tarafından sınırlar zorlanarak uygulanan ‘challenge’ yani meydan okuma videolarının sonuncu felaketi olarak kayıtlara geçen olayın başlangıcı Borderline adlı YouTube kanalına dayanıyor.

YouTube’da 600 bin, TikTok’ta 260 bin, Instagram’da 88 bin takipçiye ulaşan yaşları 20-23 arası 5 genç, kentte 50 saat boyunca hızlı araç kullanma denemesi için Roma’da bir Lamborghini kiraladı.

Videoda, mavi bir Lamborghini’ye binen gençlerden birinin kameraya “Süpermarkette ikinci eli 300 euro olan Smart arabanla yolumdan çekil, benimki bir milyar değerinde” dediği görülürken, görgü tanıkları aracın deneme sırasında şehir içi hız limitini aşıp saatte 90-100 kilometre hıza ulaştıklarını belirtiyor.

Bu sırada yaşanan kazada, küçük bir araçta seyahat eden 5 yaşındaki erkek çocuk yaşamını yitirdi. Aracı kullanan 35 yaşındaki anne ve 3 yaşındaki kız kardeş yaralandı. Polis, 20 yaşındaki şoföre kasıtsız adam öldürmek suçundan soruşturma açtı. İtalyan Ansa haber ajansına göre sürücünün kanında esrar bulundu.

Olayı tepkiyle karşılayan Başbakan Yardımcısı ve Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Matteo Salvini, yeni trafik kanu çıkarıp, eğitim, kontrol ve cezaları artıracaklarını belirtirken, “Böyle bir aptallığın karşısında… hiçbir şey yapılamaz” dedi.

‘Amacımız sizi eğlendirmek’ demişlerdi

Felaketle sonuçlanan meydan okumaya imza atan ekibin YouTube kanalının açıklama kısmı hedeflerinin sürekli daha fazlası olduğunu gösteriyor.

Açıklamaları şöyle: “Zengin değiliz ama sizi eğlendirmek için para harcamayı seviyoruz! Yaptığımız her şey size dayanıyor: Bize ne kadar çok destek verirseniz o kadar pahalı ve eğlenceli içerik getireceğiz. Meydan okumalar, meydan okumalar ve her türlü şakalar arasında sizi her zaman güldürmeye çalışacağız. YouTube’da kazanılan her bir euro size yeni videolar getirmek için harcanacak!
Nihai hedef? Bazılarınıza 1.000.000 euro hediye etmek (Muhtemelen asla gerçekleşmeyecek, ama hedefimiz bu). İlham kaynağımız, bu tür videolarla Amerika’da bir imparatorluk kuran büyük MrBeast. Ondan ilham alarak, benzer içeriği ilk kez İtalya’ya getireceğiz ve bu sadece sizin büyük desteğinizle gerçekleşebilir.”

2022'de trafik kazalarında 5 bin 229 kişi ölmüş: En az ölümlü kaza İstanbul'da2022’de trafik kazalarında 5 bin 229 kişi ölmüş: En az ölümlü kaza İstanbul’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.