Yalancı bahar bitiyor: Hava sıcaklığı 8 derece düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'dan sis ve sağanak yağış için peş peşe uyarılar geldi. İstanbul'da sıcak havalar yerini sağanak yağışa bırakırken sıcaklıkların 10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Çevre 11 Ekim 2026

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 11 Ekim Pazar tarihli hava durumu raporunu yayımladı. Yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinde havanın az bulutlu ve açık, güney kesimlerde ise parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Meteoroloji raporuna göre Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışlı havanın ayrıca Kayseri’nin güneyi ile Niğde, Malatya ve Elazığ çevrelerinde de etkili olacağı bildirildi.

Sürücüler için sabah ve gece uyarısı: Marmara, Ege ve Karadeniz’de Pus ve Sis alarmı verildi! Günün ilk saatlerinde ve gece vakitlerinde görüş mesafesini düşürebilecek hava olayına karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Marmara, Kuzey ve İç Ege ile Batı Karadeniz genelinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis etkili olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte yarından itibaren serin ve sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

AKOM “İstanbul’da pazartesi gecesi itibarıyla serin ve yağışlı havanın etkili olması beklenirken hava sıcaklıklarının azalarak 15-20 °C aralığında seyredeceği öngörülüyor.” açıklamasında bulundu.

Birkaç gündür devam eden sıcak ve güneşli hava pazartesiden itibaren yerini yağmura bırakıyor. Sıcaklıkların da 7-8 derece civarında düşmesi bekleniyor.

Yeni haftaya ilişkin hava durumu değerlendirmesi yapan Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye’ye pazartesi gününden itibaren Akdeniz üzerinden yağışlı bir sistemin geleceğini açıkladı.

Bugün (pazar) Yunanistan üzerinde etkisini gösterecek olan bu yağışlı sistemin, pazartesi günü sabah saatlerinde Ege Bölgesi ve Trakya’da şiddetli yağışlarla kendisini göstereceğini belirten Şen, “Önümüzdeki hafta Batı Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesindeki yağışlar tehlikeli. Çarşamba günü İstanbul’da da yağış tehlikeli, şiddetli ve hatta gök gürültülü sağanak şeklinde olabilir” diye konuştu. Şen, salı gününden itibaren sıcaklıkların düşüşe geçeceğini belirtti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.