ABD Başkanı Biden’ın yine kafası karıştı: ‘Putin, Irak’ta savaşı kaybediyor’

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'daki Wagner isyanıyla ilgili konuşurken kafası karıştı ve Rusya'nın Irak'taki savaşı kaybettiğini söyledi. Başkan Biden, geçen yıl kasım ayında bir başka konuşmasında yine Rusya'nın Ukrayna işgaliyle, Irak Savaşı'nı karıştırmıştı.

Dünya 29 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

ABD Başkanı Joe Biden, son dönemdeki dikkat çeken gaf ve hareketlerine bir yenisini ekledi. Rusya’da gerçekleşen Wagner isyanına değinen Biden, bu isyanın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i zayıflattığını öne sürerken, zayıflatmanın ne derece olduğu sorusuna şu yanıtı verdi: “Bunu söylemek zor, ancak Irak’taki savaşı açıkça kaybediyor, evindeki savaşı kaybediyor ve dünya çapında biraz parya haline geldi.”

Biden, 2022’nin kasım ayında da yaptığı bir konuşmada, Florida’da yine Ukrayna’daki işgalden bahsederken kafası karışmıştı. “Enflasyon şu anda Irak’taki savaş, petrol üzerindeki etkisi ve Rusya’nın yaptıkları nedeniyle dünya çapında bir sorun” dedikten sonra, “Afedersiniz, Ukrayna’daki savaş” demişti.

Biden'dan 'politik kışkırtma': Şi'ye 'diktatör' dedi, Çin köpürdüBiden’dan ‘politik kışkırtma’: Şi’ye ‘diktatör’ dedi, Çin köpürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.