ABD tarihinde ilk: Bir başkan yardımcısı, çalıştığı başkanın yargılandığı davada ifade verdi

6 Ocak 2021 Kongre baskını soruşturmasında eski başkan yardımcısı Mike Pence ifade verdi. Pence, 5 saate yakın süre mahkeme binasında kalırken bu ABD tarihinde, ilk kez bir başkan yardımcısının birlikte çalıştığı başkan hakkında yürütülen soruşturmada ifade vermesi olarak da kayıtlara geçti.

Dünya 29 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Mike Pence, Eski Başkan Donald Trump'ın yardımcısıydı.

ABD’de 2020 başkanlık seçiminin ardından yaşanan 6 Ocak 2021 Kongre basınına dair soruşturmada, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın yardımcısı Mike Pence, büyük jürinin sorularını yanıtladı. 

Kongre baskınında Trump’ın rolüne odaklanan soruşturmada Washington D.C. Federal Mahkemesi’nde Pence’in verdiği ifadeye ilişkin bilgi paylaşılmazken Trump ya da Pence’ten de bir bilgi paylaşılmadı.

Bu soruşturmada ifade veren en üst düzey isim olan Mike Pence, toplam beş saatten fazla süre mahkemenin olduğu binada bulundu.

Eski Başkan Yardımcısı’nın ifadesi, ABD tarihinde, ilk kez bir başkan yardımcısının birlikte çalıştığı başkan hakkında yürütülen soruşturmada ifade vermesi olarak da kayıtlara geçti. ABD’de Columbia Bölgesi Temyiz Mahkemesi, Trump’ın ekibinin, Pence’in ifade vermesine dair kararını önlemek için başvurmuş ancak önceki gün bu başvuru reddedilmişti.

Beklenen ifade geldi: E Jean Carroll, Trump'ın kendisine tecavüz ettiğini söylediBeklenen ifade geldi: E Jean Carroll, Trump’ın kendisine tecavüz ettiğini söyledi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.