Almanya’da hareketli saatler: 65 yaşındaki kadın bir hastaneyi rehin aldı

Almanya'daki Aachen kentinde 65 yaşındaki bir kadın Luisen Hastanesi'ni birbirine kattı. Ufak çaplı yangın çıkaran kadın Alman Özel Kuvvetleri'nin düzenlediği operasyonda yakalandı.

Dünya 5 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Luisen Hastanesi. Fotoğraf: dpa/Kollednigg

Almanya’nın kuzeybatısındaki Aachen kentinde bulunan Luisen Hastanesi dün gece hareketli saatler yaşadı. Bu hareketliliğe neden olan kişi silahlı bir kadındı.

Die Welt’te yer alan habere göre 65 yaşındaki kadın öğleden sonra hastaneye girmiş ve odalardan birine kendini kapamıştı. Basına yansıyan fotoğraflarda hastane binasının çatısından dumanların yükseldiği görülüyor. Bu dumanın sorumlusunun kadın olduğundan şüpheleniliyor. Bild gazetesinin haberine göre kadın piroteknik madde kullanarak yangın çıkarmış. İtfaiye yetkilileri yangının kısa sürede söndürüldüğünü açıkladı.

Alman Özel Kuvvetleri’nin büyük çaplı operasyonu sonucunda kadın herhangi bir sorun çıkmadan yakalandı. Aachen Emniyeti Sözcüsü Andreas Müller kadının tedavi altına alındığını aktardı. Yine de “olası tehlike” nedeniyle hem polis hem de itfaiye yetkilileri olay yerinde kalmaya devam etti.

Kadının neden hastanede barikat kurduğu konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Sağlık durumu hakkında herhangi bir bilgi de verilmedi. Bununla birlikte ilk bulgulara göre kadından başka kimsenin yaralanmadığı belirtildi. Kadının hasta ya da hastane çalışanı olmadığı belirtiliyor.

Yetkililer şehrin batısında demiryolu trafiğini önlem olarak kapattı ve kent sakinlerinden hastane çevresinden uzak durmasını istedi.

Protestan bir dernek tarafından işletilen hastane 378 yataklı, 1600 personeli olan, 12 uzman birimden oluşan bir hastane.

Almanya'yı karıştıran ses kaydı: Taurus çatlağı açığa çıktı, Rusya'dan bir yanıt daha geldiAlmanya’yı karıştıran ses kaydı: Taurus çatlağı açığa çıktı, Rusya’dan bir yanıt daha geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.