İlkay Gündoğan ilk defa Türkiye’ye karşı

A Milli Takım, hazırlık maçında Almanya ile Berlin Olimpiyat Stadı'nda karşılaşacak. İlkay Gündoğan kariyerinde ilk kez Türkiye'ye karşı mücadele edecek.

Spor 18 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
İlkay Gündoğan Almanya Milli Takımı'na kaptanlık yapıyor.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılmayı garantileyen A Milli Futbol Takımı, elemelerdeki son maçı öncesinde Almanya ile özel maçta karşı karşıya gelecek. Saat 22.45’te başlayacak karşılaşmayı Polonya Futbol Federasyonu’ndan hakem Bartosz Frankowski yönetecek. Maç, TRT 1’den canlı yayınlanacak.

Hazırlık maçının oynanacağı Berlin Olimpiyat Stadı, geçmişte Türkiye ile Almanya arasındaki üç karşılaşmaya ev sahipliği yaptı. Bu mücadelelerin birini ay yıldızlılar kazanırken, iki maç Almanya’nın üstünlüğüyle sona erdi. A Milli Takım, 100 yıllık tarihinde 13 kez Batı Almanya, beş kez Doğu Almanya, sekiz kez de iki ülke arasındaki sınırların kaldırılmasının ardından birleşen Almanya ile olmak üzere toplam 26 kez karşı karşıya geldi. Türkiye, bu maçlarda altı galibiyet, 15 yenilgi ve beş beraberlik aldı.

Türkiye’de iki eksik

Vincenzo Montella yönetiminde Hırvatistan ve Letonya’yı mağlup eden milliler, galibiyet serisini Almanya ile oynanacak hazırlık maçında da devam ettirmenin hesaplarını yapıyor. Kadrodan çıkarılan Cengiz Ünder ve Hakan Çalhanoğlu dışında Türkiye’de eksik bulunmuyor.

Almanya’da İlkay Gündoğan ilk kez Türkiye’ye karşı oynayacak

Almanya’nın kaptanı Türk asıllı yıldız İlkay Gündoğan da kariyerinde ilk kez Türkiye’ye karşı mücadele edecek. EURO 2024’ün ev sahibi olarak turnuvaya direkt olarak katılacak olan Almanya, hazırlık maçlarında aldığı üst üste üç yenilginin ardından Birleşik Amerika ve Fransa maçlarında galip gelerek moral buldu. Ülke basınında ağır eleştirilere maruz kalan ve son hazırlık maçında Meksika ile berabere kalan teknik direktör Julian Nagelsmann, Türkiye karşısında galip gelerek çıkışını sürdürmek istiyor. Almanya’da Leipzig’in kalecisi Jannis Blaswich ve Werder Bremen forması giyen hücum oyuncusu Marvin Ducksch ilk kez panzerlerin kadrosuna dahil edildi.

İlkay Gündoğan: Galatasaray Bayern'e karşı 3 puanı hak ettiİlkay Gündoğan: Galatasaray Bayern’e karşı 3 puanı hak etti

Türkiye, 621. maçına çıkacak

Hazırlık maçında Almanya’ya konuk olacak Türkiye, 100 yıllık tarihinde 340’ı resmi, 280’i özel toplam 620 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 241 galibiyet, 146 beraberlik ve 233 yenilgi aldı. Milliler, 620 maçta tek hükmen galibiyeti Yunanistan karşısında aldı. Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015’te Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan’ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0 tescil etti. Öte yandan, Türkiye’nin 21 Mayıs 2014’te deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova’nın UEFA ile FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

Montella: Ayakları yere basarak büyük düşünmek lazımMontella: Ayakları yere basarak büyük düşünmek lazım

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.