Amazon’un mucize çocuklarının babası ‘cinsel istismar’dan tutuklandı

Mayıs ayında düşen ve 40 gün boyunca ormanda yaşam mücadelesi veren dört mucize çocuktan ikisinin babası cuma günü 'cinsel istismar' suçlamasıyla tutuklandı.

Dünya 14 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Kolombiya'da düşen uçaktaki dört çocuktan ikisi Ranoque'un, diğer ikisi de ölen annenin ilk eşindendi.

Kolombiya’da 1 Mayıs’ta yedi kişiyi taşıyan Cessna 206 tipi uçak, 1 Mayıs günü motor arızası nedeniyle düşmüştü. İki pilot ve çocukların annesinin ölü bedenleri uçağın içinde bulunurken; 1, 4, 9, 13 yaşlarındaki çocukların 40 gün boyunca ormanda hayatta kalmıştı.

Dört kardeşin hikayesi bir filmden farksızdı. Anneleri uçak düştükten dört gün sonra ölmüş, ölmeden önce de çocuklarına, ‘Mutlaka hayatta kalın’ demişti. Çocuklar ormanda geçirdikleri süreçte büyük ablalarının yönlendirmesiyle güvenli meyveleri yemiş, kendilerine geceyi geçirebilecekleri yerler yapmıştı.

Yetersiz beslendikleri ve başka rahatsızlıkları sebebiyle hastanede tedavi gören çocuklar, iyileştikten sonra Kolombiya’nın çocuk esirgeme kurumunda gözetim altına alındı. 1 ve 4 yaşındaki erkek kardeşlerin babası Ranoque, çocukların anneanne ve dedesiyle velayet savaşına girişti ancak kazada ölen anne Magdalena Mucutuy’un babası Narciso Mucutuy, Ranoque’u Magdalena’yı dövmekle suçluyor.

Ranoque gazetecilere yaptığı açıklamada evde sorunlar yaşadıklarını kabul etse de bunun ‘özel bir aile meselesi’ olduğunu, dolayısıyla dünyanın geri kalanı için ‘dedikodu malzemesi’ olmadığını belirtti. Eşine saldırıp saldırmadığı konusuna ise Ranoque, “Sözlü olarak evet. Fiziksel olarak ise çok az çünkü daha çok sözlü şekilde tartışıyorduk” dedi.

Kolombiya Savcılığı’nın doğruladığı üzere, Ranoque ‘cinsel istismar’ suçlamasıyla cuma günü tutuklandı. İngiliz haber ajansı Reuters’a göre savcılar yaptıkları açıklamada Ranoque’un kardeşlerini 40 gün boyunca hayatta tutan 13 yaşındaki üvey kızına cinsel istismarda bulunduğunu bildirdi.

Çocuklar kaybolduğunda neredeyse bütün ülke seferber olmuş, arama kurtarma ekiplerindeki yüzlerce kişi ormana akın etmiş ve hatta çocuklara helikopterlerden büyükannelerinin sesi dinletilmişti. Onca aramaya rağmen çocuklara hiçbir şekilde ulaşılamaması akıllarda soru işareti yaratmıştı. Ortaya atılan iddialardan biri de çocukların ormanda kayboldukları için babalarının kendilerini döveceğinden korkmalarından dolayı ekiplerden saklanmasıydı.

Öte yandan Kolombiya hükümeti, çocukların hikayelerini anlatmaları karşılığında alabilecekleri parayı yönetmek üzere bir vakıf kurdu. Aralarında Hollywood’dan yapımcıların olduğu birçok yapımcı, çocukların hikayelerinin haklarını alma teklifinde bulundu ancak şu anda hiçbir şey netleşmedi. Ranoque ise düşen uçağın sahibi Avianline Charters şirketine bir milyon dolarlık dava açtı.

Kolombiya'nın mucize orman çocukları: Anneleri dört gün yaşamış, 'Beni bırakın, hayatta kalın' demişKolombiya’nın mucize orman çocukları: Anneleri dört gün yaşamış, ‘Beni bırakın, hayatta kalın’ demiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.