Bastille Günü’nden önce Elysee Sarayı’nda kesik parmak paniği

Fransızların her sene coşkuyla kutladığı Bastille Günü'nden birkaç gün önce Elysee Sarayı'na kesik insan parmağı gönderildi. Parmağın, zarfı gönderen kişiye ait olduğu belirtildi.

Dünya 14 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Elysee Sarayı. Fotoğraf: AA

Fransa’da haftalık dergi Valeurs actuelles’de çıkan bir haberde, Elysee Sarayı’na pazar ve pazartesi arası gönderilen bir zarfın içinden kesik insan parmağı çıktığı belirtildi. Polis ve Paris Savcılığı, gazetenin iddiasını doğrulayarak, ‘seçilmiş bir yetkiliye karşı suç veya suç işlemekle tehdit’ suçlamasından soruşturma açıldığını bildirdi.

Konuya aşina bir kaynak kesik parmağın zarfı gönderen kişiye ait olduğunu söyledi. Failin kimliği kısa sürede tespit edildi. Davaya yakın bir kaynak dergiye verdiği demeçte, failin psikiyatrik sorunları olduğunu ve ‘ilgili birimlere sevk edilerek tedavi altına alındığını’ belirtti. Bir güvenlik kaynağı da kesik parmağın ‘polis memurlarının kaselerini koydukları buzdolabına’ konulduğunu aktardı.

Fransız Devrimi’nin öncü hareketi olarak kabul edilen 14 Temmuz Bastille baskınının bugün kutlanacağı göz önünde bulundurulduğunda saraya karşı böyle bir eylem yapılması dikkat çekti.

Son zamanlarda emeklilik reformu ve 17 yaşındaki Nahel’in polis kurşunuyla hayatını kaybetmesi ile şiddetlenen protestolar, polis şiddetini de gözler önüne sermişti. Fransa hükümeti son eylemlerin ardından Bastille Günü’nde havai fişek taşınmasını ve kullanılmasını yasaklayan önlemler almıştı.

Fransa'da barışçıl yürüyüşe polis şiddeti damga vurdu: Bastille Günü'nde havai fişek yasakFransa’da barışçıl yürüyüşe polis şiddeti damga vurdu: Bastille Günü’nde havai fişek yasak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.