Batı medyasına başkaldırı: Eski Fox sunucusu Tucker Carlson, Putin ile söyleşi yapacak

Fox News'in eski sunucusu Tucker Carlson'ın Rusya ziyareti spekülasyonlara yol açmıştı. Carlson yeni videosunda Putin ile söyleşi için Moskova'da olduğunu söyledi. Batı medyasını hedef alan Carlson "Onlar propaganda yapıyor, gazetecilik değil" dedi.

Dünya 7 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Solda Tucker Carlson, sağda Vladimir Putin.

Amerikan sağ siyasetinin ve medyasının önemli ismi, eski Fox News sunucusu Tucker Carlson dün gece X’te yayınladığı bir videoda giderek koyulaşan bir merakı giderdi ve gerçekten de Rusya’da, Rusya’nın başkenti Moskova’da olduğunu teyit etti. Carlson Moskova ziyaretinin amacının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek olduğunu söyledi ve Batı medyasının Ukrayna savaşı üçüncü yılına girerken bu zamana kadar yaptıkları yayınlarla “hükümet propagandasını yaymaktan öteye gidemediklerini” savundu.

Carlson geçen yıl Fox News kanalından kovuldu, ama Türkiye’de de pek çok gazetecinin yaptığı gibi gazetecilik kariyerine YouTube kanalından devam etmeye karar verdi. Carlson’ın Youtube kariyerinin muhtemelen en büyük işi Putin ile söyleşi yapmak olacak. Peki Carlson neden Putin ile söyleşi yapmak istedi? Gazeteci X üzerinden paylaştığı dört dakikalık videoda sebeplerini anlattı.

Ukrayna’yı işgal gerekçelerinin Amerikan kamuoyu tarafından duyulması gerektiğini söyleyen Carlson yakında yayınlanacak söyleşinin Amerikan halkının Ukrayna savaşının ardında yatan gerçeği görmesi için “bir şans” olarak nitelendirerek Batılı medya kuruluşlarının halka yalan söylediğini iddia etti.

Carlson söyleşi videosunun hem kendi internet sitesinde hem de X’te, Elon Musk’ın da izniyle sansürsüz şekilde yayınlanacağını söyledi ve ekledi: “Amerikalıların çoğu Putin’in Ukrayna’yı neden işgal ettiği ya da şu anki hedefinin ne olduğu hakkında bir fikre sahip değil. Onun sesini hiç duymadınız. Yanlış bir şey bu. Amerikalılar dahil oldukları savaş hakkında her şeyi bilme hakkına sahip ve biz de onlara bunu anlatma hakkına sahibiz. Yine de Batılı hükümetler bu videoyu sansürlemek için ellerinden geleni yapacaktır. Kontrol edemedikleri bilgiden korkuyorlar çünkü.”

Batı medyası Carlson’ın Bolşoy balesini görmeye gittiğini ve kaliteli restoranlarda yemek yediğini yazarak rüşvet almış olabileceğini kanıtsızca ima ederken Carlson videoda Moskova’ya gelmek için de, Moskova’da geçirdikleri sürede de kimseden para almadığını söyledi.

Carlson Batı medyasının şimdiye kadar yalnızca Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile konuştuğuna dikkat çekerek “Zelenski’nin ABD’deki söyleşileri geleneksel söyleşilerden değil. Zelenski’nin ABD’nin Doğu Avrupa’daki savaşa daha da derinlemesine girmesi talebini duyurmak için özel olarak planlanmış yaltaklanma seanslarından başka bir şey değil bu. Gazetecilik bu değil. Bu en çirkin haliyle hükümet propagandasıdır” dedi. Carlson yalnızca Putin’e değil Zelenski’ye de söyleşi teklif ettiğini, Ukraynalı liderin de görüşmeyi kabul etmesini umduğunu sözlerine ekledi.

Fox News’in önde gelen haber sunucularından Carlson geçen yıl eski ABD Başkanı Donald Trump’ın 2020 seçim yenilgisine fesat karıştırıldığı iddialarını canlı yayında dile getirdiği için Fox News 787.5 milyon dolar ceza ödemek zorunda kaldı. Bu astronomik rakamın ardından Carlson kanaldan kovuldu.

Ukrayna savaşı Sudan'a sıçramış: Ukraynalı askerler Wagner avındaUkrayna savaşı Sudan’a sıçramış: Ukraynalı askerler Wagner avında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.