Türkiye’de çocuklarını katleden eski Ukraynalı milletvekili: İdrak edemiyorum

Ukraynalı eski vekil Navrotsky, ülkesindeki savaştan kaçıp Türkiye'ye geldi. Ailesiyle Alanya'da bir aparta yerleşen Navrotsky, 2 çocuğunu katletti.

Gündem 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Ukraynalı Oleksiy Oleksiyovych Navrotsky, ülkesinin Harkiv kentinin eski milletvekiliydi. Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş öncesinde Navrotsky, kentte öğretim üyeliği yapıyordu ve ekonomi dersleri veriyordu. Ukrayna’da başlayan savaşla birlikte Navrotsky, önce İtalya’ya gitti. Daha sonra ailesi ile birlikte Türkiye’ye geçti, geçen yılın mart ayından itibaren Alanya’daki bir apart otelde yaşamaya başladı.

Navrotsky, geçen yıl 21 Mayıs’ta ise eşi Yulia Navrotska’ya bu apart odasında savaşın acısına benzer bir acıyı yaşattı. Kavga sırasında bıçağa sarılan Navrotsky, eşi Navtotska ile çocukları kızı Tetiana (6) ve oğlu Kirl’e (4) saldırdı.  Ölen 2 kardeşin cenazeleri uçakla ülkelerine gönderilirken, Yulia Navrotska da tedavisinin ardından taburcu oldu. Saldırgan ise gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı ve Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

Oleksiy Oleksiyovych Navrotsky hakkında ‘altsoydan akrabayı öldürme ve öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Alanya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın görülen üçüncü duruşmasına, sanık Navrotsky cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Sanık avukatı ise salonda hazır bulundu. Mahkemede söz verilen Navrotsky, olay günü psikolojik rahatsızlığının olduğunu öne sürerek, “Şu an düşündüğümde bu durumu idrak edemiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, olayda yaralanan anne Yulia Navrotska’nın tekrar ifadesinin alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kadına şiddet bitmiyor: İzmir'de cinayet İstanbul ve Bursa'da darpKadına şiddet bitmiyor: İzmir’de cinayet İstanbul ve Bursa’da darp

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.