BBC’nin ‘kraliyet ailesinden gelecek duyuru için teyakkuzda olduğu’ iddiası asılsız çıktı

Geceye damga vuran olaylardan biri Fenerbahçe-Trabzonspor maçında yaşananlarsa, diğeri de Prenses Kate'in akıbetiydi. Sosyal medyayı "BBC kraliyetin açıklama yapacağını söylüyor" bilgisi sardı ancak bilginin doğruluğu teyit edilemedi.

Dünya 18 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Kate Middleton. Fotoğraf: Shutterstock

Birleşik Krallık’ın Veliaht Prensi Prens William’ın eşi Kate Middleton karın ameliyatı gerekçe gösterilerek Noel’den beri halkın karşısına çıkmıyor. Ancak bu gözden uzaklık söylentilerin giderek daha da büyümesine neden oluyor. Son olarak anneler gününde kamuoyuyla paylaşılan fotoğrafın üstünde oynandığının ortaya çıkmasıyla söylentiler de arşa çıktı. Ama dün gece hem yerli hem de yabancı sosyal medya kanallarında “BBC İngiliz Kraliyet Ailesi’nin çok önemli bir olayı duyuracağını söyledi” bilgisinin yayılmaya başlamasıyla ortalık iyice karıştı. Bunun üstüne bir de BBC’nin resmi sayfa logosunun siyah olması Kate’i gecenin en çok konuşulan konulardan biri haline getirdi. Peki ya magazin severlerin heyecanlanmasını gerektiren bir duyuru gerçekten olacak mı?

Bunu biz bilemiyoruz. BBC’nin paylaşım sayfalarına girdiğimizde karşımıza “Kraliyet ailesi önemli bir duyuru yapmaya hazırlanıyor” gibi bir paylaşım çıkmıyor. Haber kuruluşunun internet sayfasına baktığımızda da manşetin Rusya’daki seçimler olduğunu görüyoruz. Hatta “Kraliyet ailesi açıklama yapmaya hazırlanıyor” gibi bir haber ilk sekize girememiş bile.

Gece 2:50 itibariyle BBC’nin ana sayfası.

Forbes da bu kafa karışıklığına düşenlerden, “Acaba biz mi bir şey kaçırıyoruz?” diye önce kendine sormuş. Sonra bu soruyu BBC’ye yöneltmiş ama İngiliz yayın kuruluşu, kraliyetin herhangi bir duyurusu olup olmadığı konusunda Forbes’a yanıt vermemiş.

Buckingham Sarayı elbette önemli duyurulardan önce medyadan bazı isimleri uyarıyor. Örneğin geçen ay Kral Charles’ın kanser olduğu açıklanmadan biraz önce bazı gazeteciler konu hakkında bilgilendirilmişti.

Kate ile ilgili merakın artması mevcut atmosferde doğal mı? Amerikan haber ajansı AP, Fransız haber ajansı AFP gibi köklü ajansların Kate’in anneler günü fotoğrafını “üzerinde oynanması” nedeniyle kaldırdığı göz önünde bulundurulursa normal. Kate’in hakkında dönen binbir teoriye rağmen hâlâ kamuoyu önüne çıkmaması da komplo teorisyenlerinin ekmeğine yağ sürüyor.

Gelelim BBC logosunun siyaha dönmesine… BBC’nin yan kuruluşları hepimizin alışık olduğu kırmızı rengiyle devam ediyor. Esas hesabın logosunun siyah olması ise muhtemelen bugün gündeme gelmeden önce de siyahtı.

İddialar daha da ilginçleşemez derken bu kez “Buckingham Sarayı’nda bayraklar yarıya indirildi” iddiası ortaya atıldı. Ancak ufak bir Google Images aramasıyla iddia edilen görüntünün Kraliçe 2. Elizabeth öldüğü zaman yarıya indirilen bayrak olduğu anlaşılıyor.

Bu arada Türkiye’de Kate’in akıbeti tartışılırken İngiliz gazeteciler de Fenerbahçe-Trabzonspor maçında olanların şokunu yaşıyordu.

Kraliyet ailesi ilerleyen zamanlarda konuyla ilgili ciddi bir açıklama yapar mı? Yapabilir. Ancak şu anda BBC’nin böyle bir iddiası var gibi görünmüyor. Bize ise dezenformasyonun ne kadar hızlı yayıldığını, Piers Morgan’ın maçta yaşananları izlerkenki hayretiyle izlemek düşüyor.

Prensese ne oldu: Kate Middleton hakkında altı komplo teorisiPrensese ne oldu: Kate Middleton hakkında altı komplo teorisi

Prenses Kate'in arkadaşları anlattı: Sağlığıyla ilgili konuşacak mı, fotoğrafla neden oynadıPrenses Kate’in arkadaşları anlattı: Sağlığıyla ilgili konuşacak mı, fotoğrafla neden oynadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.