Biden, dört yaşındaki yedinci torununu nihayet kabul etti

ABD Başkanı Joe Biden, oğlu Hunter Biden'ın Arkansaslı bir kadın olan Lunden Roberts'tan olan Navy adındaki kızını doğumundan dört yıl sonra kabul etti. Konuya aşina kaynaklar Biden'ın torununu bu kadar geç kabullenmesini devam eden yasal süreçlere bağlıyor.

Dünya 31 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Joe Biden'ın Hunter'dan beş, Beau'dan iki torunu var. Fotoğraf: AA

Arkansaslı Lunden Roberts, 2019 yılında dünyaya Navy adında bir kız çocuğu getirmiş ve bu bebeğin babasının Hunter Biden olduğunu iddia etmişti. Hunter bu iddiayı reddetse de yapılan DNA testinin sonucunda gerçekten de bebeğin babası olduğu ortaya çıkmıştı. 2020’de vardıkları anlaşmayla Hunter, Lunden’a aylık 20 bin dolar nafaka ödemeyi kabul etmişti.

Nafaka olarak ödediği miktarı azaltmaya çalışan Hunter, Lunden ile geçen ay düzenlenen nafaka davasında anlaşmaya vardı. Anlaşmanın bir parçası olarak Hunter bazı tablolarını kızına verecek ve kızı da istediğini saklayıp istediğini satabilecek. Buna ek olarak Lunden, kızı Navy’nin soyasını ‘Biden’ olarak değiştirme talebinden de vazgeçecek.

Dava başvuru dosyasında Lunden, Hunter’ın 4 yaşındaki kızını ‘hiç görmediğini ve iletişime geçmediğini’ belirtmiş, ABD Başkanı Joe Biden ile eşi Hill Biden’ın da torunlarından ‘uzak durduğunu’ söylemişti.

Şimdiye kadar bu torunundan hiç bahsetmeyen Biden, ilk olarak People’da yer alan açıklamasında, “Oğlumuz Hunter ile Navy’yi doğuran Lunden, kızlarının çıkarlarına en uygun durumu yaratmak için el ele verdiler ve ileriye dönük olarak mümkün olduğunda mahremiyetlerini koruyorlar. Bu siyasi bir mesele değil, ailevi bir konu” dedi. Açıklamanın devamında, “Jill ve ben Navy de dahil olmak üzere tüm torunlarımız için en iyisini istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Hunter’ın Navy’den ayrı olarak dört çocuğu, Biden’ın 2015 yılında kanserden ölen diğer oğlu Beau Biden’ın ise iki çocuğu var.

Konuya aşina bir kaynağa göre, Biden, Hunter ve ailesiyle torunu Navy’nin durumu hakkında konuşmuş ve yedinci torunuyla ileride görüşmek istediğini söylemiş. Böylelikle Biden yedinci torununu, doğumundan dört yıl sonra resmen kabul etmiş oldu. Bidenların yedinci torunlarını neden şimdi kabul ettiklerine ilişkin konuya aşina bir kaynak, çekişmeli geçen yasal sürece dikkat çekerek, “Büyükanne ve büyükbaba olarak Bidenlar Hunter’ın tutumuna göre hareket ediyor. Hunter ve Lunden’a işleri yoluna koymaları için zaman ve alan tanıyorlar” dedi.

Biden'ın oğlu Hunter hakkındaki suçlamaları kabul ettiBiden’ın oğlu Hunter hakkındaki suçlamaları kabul etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.