Bodrum’da yakalanan Rus şüpheliden Ukrayna itirafı: Geçen yıl irtibata geçtim

Moskova'da bir Rus askeri ve eşinin yaralandığı bombalı saldırının Bodrum'da yakalanan şüphelisi Rusya'ya iade edildi. Şüphelinin sorgusunda "Ukrayna istihbaratı ile 2023'te irtibata geçtim" dediği öğrenildi.

Dünya 27 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: AA

Rusya’nın başkenti Moskova’da 24 Temmuz sabahı park halinde bulunan bir araçta meydana gelen patlamada, bir Rus askeri ve eşi yaralanmıştı. Yapılan incelemelerde, Yevgeniy Serebryakov isimli bir Rus vatandaşının bu olaya karıştığı belirlenmiş ve şüphelinin uçakla Moskova’dan Bodrum’a kaçtığı tespit edilmişti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstihbarat Başkanlığı ve İnterpol/Europol Daire Başkanlığının koordinasyonu ile MİT, Göç İdaresi Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu, Rusya INTERPOL Biriminden gelen bilgiler doğrultusunda şüpheli, Bodrum’da Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanmıştı. (Şüphelinin yakalanmasına ilişkin haberimiz için tıklayın.)

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Moskova’nın kuzeyinde bir Rus askeri personelinin bulunduğu araca yönelik bombalı saldırıya karıştığı şüphesiyle yakalanan Rus vatandaşı Yevgeniy Serebryakov’un Türkiye’den iade edildiğini duyurdu. Rus güçlerinin şüpheliyi Türk yetkililerden aldığı anlar kayda alınıp servis edildi.

FSB’nin basın servisi tarafından yapılan açıklamada, FSB ve Rusya İçişleri Bakanlığı’nın işbirliği ile Türkiye’nin güvenlik birimleri ve kolluk kuvvetlerinin yardımıyla şüphelinin Bodrum’da yakalandığı belirtildi.

Açıklamada “24 Temmuz 2024’te Moskova’nın kuzeyinde meydana gelen araç bombalama olayına karışan ve uluslararası arananlar listesinde yer alan 1995 doğumlu Rus vatandaşı Yevgeniy Serebryakov 26 Temmuz 2024’te Rusya’ya getirildi” dendi.

Ayrıca açıklamayla birlikte paylaşılan videoda Serebryakov’un ilk sorgusunda “Şubat 2023’te Ukrayna istihbaratıyla işbirliği yapmak üzere irtibata geçtim” dediği görüldü.

Moskova'da bomba kondu, şüphelisi dün sabah Bodrum'da yakalandıMoskova’da bomba kondu, şüphelisi dün sabah Bodrum’da yakalandı

Moskova saldırısı sonrası tartışılmıştı: Tacikistan vatandaşlarına vize muafiyeti kalktıMoskova saldırısı sonrası tartışılmıştı: Tacikistan vatandaşlarına vize muafiyeti kalktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.