
CIA’deki MeToo hareketine öncü oldu, ama jüri taciz sanığını suçsuz buldu
Büyükannesinin küllerini yemek sosuna katan torundan dilini bilen olmayınca 12 yıl hapis yatan kadına, ABD'ye kaçak giren Türk'ün hezeyanından çiftçi tarlasından çıkan bin yıllık Viking kılıcına son günlerin en tuhaf 10 haberini sizler için derledik.
Bir “Bunu da yaşamadık demeyiz” bültenimizle daha karşınızdayız. Birbirinden tuhaf haberleri derlediğimiz bültenimizde dilini bilen kimse çıkmayınca derdini anlatamayıp 12 yıl hapis yatan kadından ABD’ye kaçak girmeye çalışırken demeç veren ve diğer düzensiz göçmenlerden yakınan Türk’e, vefat eden büyükannesinin küllerini yemeğe sos yapıp kardeşine yediren kadından tarlasında bin yıllık Viking kılıcı bulan Norveçli çiftçiye kadar birbirinden ilginç 10 gelişmeyi sizler için bir araya getirdik.
İlk tuhaf haberimiz Avustralya’dan. Cheyenne isimli bir kadın vefat eden büyükannesinin küllerini ‘şaka amaçlı’ kullandı. Şakanın hedefinde erkek kardeşi vardı.
Ülkede salı günleri yayınlanan ‘Fifi, Fev & Nick’ programına katılan kadın olayı şöyle anlattı: “Büyükannem geçen yıl ağustosta vefat etti ve krematoryumda yakıldı. Ailem ve ben tabii ki yas içindeydik. Bir gece anneme gittim ve onu biraz neşelendireceğimi düşünerek ‘Hadi büyükannemin tadına bakalım’ dedim.”
Aktiviteyi tek başına yapmak istemediğini söyleyen kadın annesine bu teklifle gittiğini ve birlikte yaptıkları makarnayı yediklerini söyledi. Hapisten yeni çıkan erkek kardeşine de şaka yaparak küllü yemeği yedirmek istediğini belirten kadın “Çocukluğumuzdan bu yana (erkek kardeşimle) birlikte yaşamıyoruz. Ben de ona şaka yapmanın komik olacağını düşündüm ve büyükannemin küllerinden birazını makarna sosuna kattım” dedi.
Programın sunucuları kadının bu açıklamaları karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Şimdi Japonya’ya uzanıyoruz. Başkent Tokyo’nun simgelerinden biri de Fuji Dağı. Dağın manzarası da kentliler ve kente dışarıdan gelen turistler için oldukça önemli. Fakat Kuniçati semtinde yeni yapılan ve daireleri satışa hazır olan 10 katlı bir apartman semttekiler için dağ manzarasının önünde devasa bir engel.
Semt sakinleri bu durumdan şikayetçi olunca “manzara üstündeki etkisinin yeterince dikkate alınmadığının firma tarafından kabul edilmesi” sonucunda binanın yılılması kararı alındı.
Apartmanı inşa eden Sekisui House isimli firma daire fiyatlarının 440 bin dolardan başladığı yapının yıkım maliyetlerini karşılayacağını bildirdi.
Devasa manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakan Fuji Dağı. / Fotoğraf: AA
Şimdiki durağımız Hollanda. Başkent Amsterdam’daki Schiphol Havalimanı’nda kraliyet hava yolu şirketi KLM’ye ait bir uçak, Danimarka’nın Billund kentine gitmek için hazırlık yaparken inanılmaz bir olay meydana geldi.
“KLM Cityhopper” adlı uçak çalışırken bir insan bir anda motora çekildi. Motorun içine çekilen kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Ulusal basındaki haberlere göre bir görgü tanığı ölenin motorun içine bilerek atladığını söyledi.
Military police evacuated passengers and crew after an unidentified person was sucked into a plane engine at Schiphol airport. pic.twitter.com/eyEJxD8Tkl
— Daily Mail Online (@MailOnline) May 30, 2024