Bunu da yaşamadık demeyiz: Almanya’da trenlere ‘sevişme’ kabini geliyor

Palmiye yapraklarıyla hayatta kalan denizcilerden ölüyü bankaya götürüp kredi çektirmeye çalışan Brezilyalı kadına, kilisede hayalet ararken ölen gençten trenlerdeki "sevişme" kabinlerine... Haftanın en tuhaf haberlerini beğeninize sunuyoruz.

Dünya 22 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Bir “Bunu da yaşamadık demeyiz” bülteniyle daha karşınızdayız. Birbirinden ilginç gelişmeleri derlediğimiz bültenimizde, ıssız adada palmiye yapraklarıyla hayatta kalan denizcilerden ölü amcasını bankaya götürüp kredi çektirmeye çalışan Brezilyalı kadına haftanın en tuhaf haberlerini sizler için derledik.

Kilisede hayalet arıyordu, ölü bulundu

İtalya’nın kuzeyinde bulunan Aosta Vadisi’ndeki terk edilmiş bir kilisede kanlı cesedi bulunan 22 yaşındaki Fransız kadının, Tiktok videosu çekmek için içerisinde hayaletler olduğuna inandığı kiliseye gittiği tahmin ediliyor.

İtalya polisi genç kadının ölümünün sosyal medyada giderek popüler olan bir hayalet avlama oyunu ile ilgili olabileceğini düşünüyor.

Bölge halkından bir tanık ise kadının “yürüyen bir cesede” benzediğini söyledi.

Polise göre adı açıklanmayan kadın bir kamp bıçağıyla bıçaklanmış ve kan kaybından ölmüştü. Üstekik boynuna iki, karnına da bir kurşun isabet etmişti.

Issız adada palmiye yapraklarıyla hayatta kaldılar

Pasifik Okyanusu’ndaki küçük bir adacık olan Pikelot’ta bir haftadan fazla süre mahsur kalan üç denizci, beyaz kumlu plaja palmiye yaprakları kullanılarak büyük bir “Help (yardım)” yazısı yazdı. Yazıyı fark eden ABD Donanması ve Sahil Güvenlik birimi denizcileri kurtardı.

Denizcileri kurtaran sahil güvenlik ekipleri, üç erkeğin bir hafta boyunca hindistan cevizi yiyerek ve adadaki küçük bir kuyudan tatlı su elde ederek hayata tutunduğunu aktardı.

Kurtarılan denizcilerin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Fotoğraf çekerken kayalıklardan düşüp öldü

Kanarya Adaları’na bağlı Tenerife Adası’nda 10 Nisan’da meydana gelen olayda, 53 yaşındaki Çekyalı bir kişinin şiddetli rüzgarlar ve dalgalar sonucunda bulunduğu kayalıklardan denize düştüğü belirtildi.

Ambulans helikopterle olay yerine giden acil durum ekipleri, denizden çıkardıkları adamın kalp krizi geçirdiği, ilk yardım müdahalesine cevap vermediği ve hayatını kaybettiği ifade edildi.

Yetkililer, Tenerif Adası’nda fırtına sonucu şiddetli rüzgarlara karşı halkı uyardıklarını ve bölgeden 40 kişiyi tahliye ettiklerini belirtti.

Ölü amcasını bankaya götürüp kredi çektirmeye çalıştı

Brezilya polisi, bir kadının tekerlekli sandalyedeki 68 yaşındaki bir kişiyi banka şubesine getirerek kredi için imza attırmaya çalıştığını ancak şahsın saatler önce öldüğünün anlaşıldığını bildirdi. Güvenlik kamerası görüntülerine göre Erika Vieira Nunes isimli kadın, cansız bedeni Rio de Janeiro kentinin bir banliyösündeki banka şubesine götürdü. Kadın, veznedara şahsın 17 bin reais (3 bin 250 dolar) kredi istediğini söyledi.

Görüntülere göre, kadın bir kalem tuttu ve “Paulo Roberto Braga” isimli ölen şahsın elini ileri doğru hareket ettirerek kredi belgelerini imzalamaya çalıştı ancak yanıt alamadı. Banka çalışanlarının şüphelenmesi ve görüntülerinin kameraya yansıması üzerine kadın, rol yapmaya çalıştı ve “Amca, duyuyor musun? İmza atman gerekiyor” dedi.

Ardından yeğeni olduğunu belirttiği şahsın yerine kendisinin imza atabileceğini, yani ‘amcasının’ imzasını taklit etmeyi önerdi. Fakat bu teklifi banka çalışanlarınca kabul görmedi.

Banka çalışanları şahsın kafasının sürekli geriye düşmesinden şüphelenerek polisi ararken kadın olay yerinde tutuklandı. Görevliler banka şubesine getirilen cesedi morga götürürken polis de ölü şahsın aile üyelerine ulaşmaya çalışıyor.

Dünyanın en yaşlı yapışık ikizleri öldü

ABD’de yaşayan ve “dünyanın en yaşlı yapışık ikizleri” olarak bilinen Lori ve George Schappell ikilisi, hayatını kaybetti. Yapılan açıklamada yapışık ikizlerin Pennsylvania Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gördükleri sırada hayatlarını kaybettikleri belirtildi.

18 Eylül 1961 tarihinde dünyaya gelen Lori ve George Schappell’in kafa tasları kaynamış olarak doğmuşlardı. Yapılan incelemelerde, beyinlerinin yüzde 30’unun ortak olduğu tespit edilmişti. Ayrılmayı düşünmeyen kardeşler, yapışık ikizliğin en nadir görülen türlerinden bir tanesini yaşamışlardı. Üstelik sadece 30 yıl yaşamaları bekleniyordu.

Ortak bir beyne sahip olan Lori ve George Schappell, karakter açısından çok farklı bireylerdi. Hatta George Schappell, 2007 yılında bir karar almış ve cinsiyet değiştirip erkek olmuştu. Ancak George biraz daha dezavantajlı durumdaydı. Kardeşi özgürce yürüyebiliyorken kendisi tekerlekli sandalyeye mahkumdu.

Tesla’sını güncellerken arabanın içinde mahsur kaldı

Dünyanın en popüler elektrikli araçlarından biri olan Tesla yaşadığı güncelleme arızasıyla gündeme geldi. Brianna Janel adlı TikTok fenomeni, Tesla marka aracında yazılım güncellemesi yaparken içeride mahsur kaldı.

Janel kısa sürede viral olan videoda, aracın iç ekranında gösterilen bir mesaja göre yazılım güncellemesinin 24 dakika süreceğini düşündüğünü söyleyerek “Güncelleme sırasında yemek siparişimin hazır olmasını beklerken iş görüşmesine girdim. İş görüşmem bittiğinde güncelleme devam ediyordu ve aracın içi 46 derece sıcaklığa ulaştı” diye konuştu.

Daha sonra yayınladığı bir videoda Janel, Tesla’sını yaklaşık 6 yıldır sahip olduğunu, ancak bu güncellemeyi içerideyken yapmaya karar verdiğini söyledi.

Deutsche Bahn duyurdu: Trenlere ‘sevişme’ kabini geliyor

Alman demiryolu şirketi Deutsche Bahn, yolcuların buzlu camın arkasında “kucaklaşabilecekleri” yeni kabinleri tanıtmayı planladığını açıkladı.

Deutsche Bahn’ın Intercity Express (ICE) yüksek hızlı trenleri için önerilen kabin fikri çarşamba günü Berlin’de tanıtıldı.

İki kişilik ve 2 metreye 70 santimetre ölçülerindeki bu kabinde yolcuların kolçaktaki bir düğmeye basarak şeffaftan buzluya değiştirebilecekleri camlar bulunacak.

Deutsche Bahn tasarımın, yolcuların tren koltuğunu “önemli ölçüde daha fazla mahremiyete sahip kişisel bir alana” dönüştürebilecekleri anlamına geldiğini söyledi.

Özel koltuklar hareket halindeyken görüntülü görüşme yapmak için de tasarlanırken, Alman Bild gazetesi bunları “sevişme kabinleri” olarak tanımladı ve okuyucuların bir isim seçmesi için bir anket de oluşturdu. “Sarılma kompartımanı” ve “sarılma odası” isimleri listenin başında yer aldı.

Deutsche Bahn Yönetim Kurulu üyesi Michael Peterson Bild ‘e verdiği bir röportajda yeni plana ilişkin “Bunlar korunaklı bir ortamda özel ve gizli konuşmalara olanak sağlıyor” dedi.

58 saat aralıksız satranç oynadı, rekoru kırdı

Nijeryalı satranç ustası Tunde Onakoya hiç ara vermeden 58 saat boyunca satranç oynayarak, daha önce 56 saat olan ‘dünyanın en uzun satranç maratonu’ rekorunu kırdı.

2018 yılında “Varoşlarda Satranç Afrika” (Chess in Slums Africa) isimli platformu kuran Onakoya, söz konusu rekor denemesinin ‘Afrika’da eğitime erişimi olmayan milyonlarca çocuğun hayalleri için olduğunu’ söyledi.

Rekor denemesini ABD’nin New York kentindeki dünyaca ünlü Times Meydanı’nda yapan 29 yaşındaki satranç ustası Afrika’daki çocukların eğitimi için 1 milyon dolar toplamayı hedefliyor.

Bu sefer film değil: Hollywood’daki tramvay kazası 14 kişiyi yaraladı

ABD’nin California eyaletindeki film stüdyosu ve tema parkı Universal Studios Hollywood’da tramvay kaza yaptı. Los Angeles Times gazetesinin haberine göre, Los Angeles İtfaiye Birimi, kazaya ilişkin ihbarın ardından olay yerine gitti.

İtfaiye yetkilileri kazada 14 kişinin yaralandığını ve yaralıların hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Bölge Şerifi Maria Abal, konuya ilişkin açıklamasında, Universal Studios Hollywood’daki 4 vagonlu tur tramvayının yokuş aşağı ilerlerken kontrolden çıktığını belirtti.

Tramvayın frenlerinde henüz sebebi belirlenemeyen bir arıza olduğunu kaydeden Abal, yaklaşık 100 kişilik kapasiteye sahip tramvayda kaza anında kaç kişi olduğunun bilinmediğini söyledi.

Bunu da yaşamadık demeyiz: Otelin altından tarihi kale çıktı, somon balıkları trafik kazasında öldüBunu da yaşamadık demeyiz: Otelin altından tarihi kale çıktı, somon balıkları trafik kazasında öldü

Bunu da yaşamadık demeyiz: 'Allah' yazılı çorap davası, yapışık ikizlerin düğünü...Bunu da yaşamadık demeyiz: ‘Allah’ yazılı çorap davası, yapışık ikizlerin düğünü…

Bunu da yaşamadık demeyiz: Ölen kedisini kullanarak iki yeni kedi sahibi olduBunu da yaşamadık demeyiz: Ölen kedisini kullanarak iki yeni kedi sahibi oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.