Bunu da yaşamadık demeyiz: Ölen kedisini kullanarak iki yeni kedi sahibi oldu

Bozulan ATM'den 40 milyon dolar para çeken müşterilerden yetersiz beslendiği için kanepede eriyen kadına, ölmüş kedisinin DNA'sından klonlarını yaptıran kadından hazine avcısı robot dalgıçlara... Haftanın en tuhaf 10 haberini sizler için derledik.

Dünya 25 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: Shutterstock

Mart ayının son haftasına girerken geçen yedi günlük zaman diliminde birbirinden tuhaf gelişmeleri hayretle karşıladık.

Bozulan ATM’den 40 milyon dolar para çeken müşterilerden yetersiz beslendiği için kanepede eriyen kadına, ölmüş kedisini DNA’sından klonlatan kadından hazine avcısı robot dalgıçlara… İşte haftanın en tuhaf 10 haberi:

Serçeler için nüfus sayımı

Serçelerin dikkatine! Pakistan’ın Karaçi kentinde sayıları hızla azalan bu hayvanlar için sayım yapılacak. Yaban hayatı yetkilileri bu ilginç nüfus sayımı kapsamında yaklaşık 20 milyon insanın yaşadığı metropolde serçelerin bulunduğu belirli noktalara yoğunlaşacak.

Sind eyaletinin yaban hayatı servisinde görevli Javed Mahar sayımın sonuçlarının 20 Mart’ta açıklanacağını duyurdu.

ATM bozuldu, müşteriler kasayı boşalttı

Etiyopya’nın en büyük bankasının bir ATM’si sistem arızası nedeniyle müşterilerini deyim yerindeyse zengin etti. Müşteriler Etiyopya Ticaret Bankası’ndaki (CBE) hesaplarında bulunandan daha fazla nakit çekebileceklerini keşfetmişlerdi.

Yerel basında çıkan haberlere göre 40 milyon dolardan fazla para çekildi veya diğer bankalara aktarıldı. Bankanın işlemleri dondurması ise birkaç saat sürdü. O süre zarfında paralar zaten yok olmuştu.

Banka yöneticisi Abe Sano Pazartesi günü gazetecilere paranın büyük kısmının devlete ait CBE’den öğrenciler tarafından çekildiğini söyledi. Kampüs ATM’lerindeki uzun kuyruklar bunun bir göstergesiydi.

82 yıldır var olan köklü kurum şimdi çekilen meblağı geri almak için çabalayacak.

16 milyar dolarlık hazine için robot dalgıçlar göreve!

Dünyaca ünlü film serisi Karayip Korsanları galiba gerçek oluyor fakat korsanlar bu defa robot. Büyük altın, gümüş ve zümrüt yığını, 1708 yılında İngiliz güçleri tarafından batırılan İspanyol gemisi San Jose‘deki hazine robot dalgıçlar aracılığıyla su üstüne çıkarılabilir.

A shipwreck

San Jose gemisinin enkazı / Fotoğraf: Armada de Colombia

2015 yılında keşfedilen ve yeri sır gibi saklanan gemi enkazı bilim insanları tarafından oluşturulması planlanan bir robot ekibiyle yüzeye çekilecek.

San Jose Kolombiya’nın liman kenti Cartagena yakınlarında bir İngiliz filosu tarafından batırıldığı sırada İspanyol Veraset Savaşı’na yardım götürmek için değerli eşyalarla dolu şekilde Avrupa’ya dönüş yolundaydı.

Yetersiz beslendiği için kanepede eridi: Ailesine 20 yıl hapis

ABD’nin Louisiana eyaletinde iki yıl önce meydana gelen olayda 36 yaşındaki Lacey Fletcher‘ın yetersiz beslenmeden ötürü kanepede eridiği ortaya çıkmıştı. 12 yıl boyunca kanepeden hiç kalkmadığı anlaşılan genç kadının cansız bedeni dışkısıyla birlikte kanepeye yapışmış şekilde bulunmuştu.

Clay ve Sheila Fletcher / Fotoğraf: East Feliciana Parish Şerif Ofisi

Olayın ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınan anne-babası Sheila ve Clay Fletcher 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bölge Savcısı Sam D’Aquilla da verilen hapis cezasının ardından “Hayvanınıza bile böyle davranmazsınız” sözleriyle durumu özetledi.

Şüphelileri oyuncak ettiler

ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı Murrieta kentinde polis suçluların görüntülerini paylaşmaya kısıtlama getiren eyalet yasası sebebiyle gözaltına aldığı suçluların fotoğraflarına montaj yaparak ‘oyuncak’ kafası yerleştirdi.

Polis bir süredir şüpheli fotoğraflarına yaptığı montaj ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“1 Ocak’ta yürürlüğe giren yeni bir yasa, Kaliforniya’daki kolluk kuvvetlerinin şüpheli fotoğraflarını ve sabıka fotoğraflarını nasıl ve ne zaman paylaşacaklarını kısıtlıyor. Yeni yasa, artık kolluk kuvvetlerinin şiddet içermeyen suçlar için şüpheli fotoğraflarını belirli koşullar olmadıkça paylaşmasını yasaklıyor. Ayrıca yeni yasa, özel durumlar söz konusu olmadıkça, kurumların şüpheli fotoğraflarını 14 gün sonra sosyal medyadan kaldırmasını gerektiriyor.”

Biden’dan yeni gaf: NATO’nun taze üyesini unuttu

İcraatlarından çok gaflarıyla gündem olan ABD Başkanı Joe Biden yeni bir skandala imza attı. Biden, Ukrayna Savaşı’nın ortasında NATO’nun son genişleme dalgasından bahsederken iki İskandinav ülkesi olan Finlandiya ve Norveç’i karıştırdı.

Nevada eyaletinin Reno kentinde düzenlenen mitingde konuşan Biden, eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger ile 2023 sonbaharındaki ölümünden birkaç gün önce yaptığı bir konuşmayı hatırlatıyordu aslında. Biden’ın aktardığına göre Kissinger kendisine ABD kıtaya ayak basana kadar pek çok Avrupa ülkesinin “Rusya’ya biraz korkuyla baktığını” söylemiş ve şöyle demiş:

“Avrupa’yı bir şekilde birleştirdiniz. İsveç ve Norveç’i de dahil ederek NATO’yu ve NATO’nun sınırlarını genişlettiniz. Bu hamle dünyayı değiştirdi.”

Ancak Kissenger burada kuvvetle muhtemel Norveç değil Finlandiya demiştir çünkü Norveç ittifakın yeni üyesi değil.

Öğrenciyseniz şu tramvayın direksiyonuna geçer misiniz?

Almanya’da toplu taşımada yaşanan sürücü eksikliği şirketleri öğrencilerin işe alımına yöneltti. Tramvayın kontrol panelinin önünde oturan 24 yaşındaki Benedikt Hanne, sosyal hizmet diploması almak üzere okuduğu Nürnberg Üniversitesi’nde derslerine girmeden saatler önce tramvay vagonlarını yönetmeyi öğreniyor.

Eğitim programı devam eden Hanne’ın kullandığı tramvayda henüz yolcu bulunmuyor. Ancak her şey yolunda giderse kendisi yakında tam teşekküllü bir tramvay sürücüsü olacak ve akşamları ya da hafta sonları, derslerinin olmadığı zamanlarda Nürnberg’de insanları taşıyacak.

Ciddi bir insan gücü sıkıntısı çeken Nürnberg’in şehir içi toplu taşıma hizmeti VAG, çalışan havuzunu genişletmek için yeni kaynaklar bulmak zorunda. Şirketin metro, tramvay ve otobüslerini işletmek için yılda 160 yeni şoför alması gerekiyor.

Ölen kedinizi diriltmek ister miydiniz?

Kanada’da Kris Stewart isimli kadın 2022’de kaybettiği kedisinin DNA’sını kullandı ve iki klon kedi yaptırdı. Stewart bu operasyon için toplamda 50 bin dolar ödedi.

Olayın ülke ve dünya basınında kendine yer bulmasının ardından açıklama yapan Kanadalı kadın “Kedim tarafından yaşanması gereken daha fazla yıl varmış gibi hissediyordum. O sahip olduğum en zeki hayvandı ve onun sayesinde şimdi iki yeni evcil hayvanım oldu” dedi.

Teksas merkezli ViaGen şirketi klonlamada adeta çığır açtı. Teknoloji firması kedi ve köpekleri 50 bin dolara, atları ise 85 bin dolara klonluyor.

Altı meslektaşıyla ilişkisi ortaya çıkmıştı: Yarım milyon dolar tazminat kazandı

ABD’nin Tennessee eyaletindeki bir karakolda geçen yıl meydana gelen skandalda evli kadın polis Maegan Hall’un altı meslektaşıyla birlikte olduğu ortaya çıkmıştı. Olayın açığa çıkmasının ardından altı polis meslekten men edilmiş, iki polis de uzaklaştırma cezası almıştı.

Eşiyle açık ilişki yaşadığı öne sürülen polis meslekteşlarının kendisini istismar ettiğini öne sürerek dava açmıştı. Olayın ardından ABD ve dünya basınında gündem olan ve intiharın eşiğinden döndüğünü söyleyen Hall dava sonucunda 500 bin dolar tazminat kazandı.

İstismardan kaçabileceğini öne sürenlere de yanıt veren Hall “Çok kez hayır dedim fakat üzerimdeki baskılar sonucunda pes ettim” dedi.

Bunu da yaşamadık demeyiz: Polisin hırsızlığa karşı önerisi dalga konusu olduBunu da yaşamadık demeyiz: Polisin hırsızlığa karşı önerisi dalga konusu oldu

Bunu da yaşamadık demeyiz: 'Uçakta seks' turizmine yoğun ilgiBunu da yaşamadık demeyiz: ‘Uçakta seks’ turizmine yoğun ilgi

Bunu da yaşamadık demeyiz: Makinist freni çekmeyi unuttu, koca yük treni kendi başına 100 km yol gittiBunu da yaşamadık demeyiz: Makinist freni çekmeyi unuttu, koca yük treni kendi başına 100 km yol gitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.