Bunu da yaşamadık demeyiz: Otelin altından tarihi kale çıktı, somon balıkları trafik kazasında öldü

159 kedi sahibi çifte getirilen hayvan besleme yasağından nafaka ödememek için kendini öldüren adama, otelin altından çıkan 640 yıllık kaleden trafik kazasında ölen somon balıklarına... Haftanın en tuhaf haberlerini sizler için derledik.

Dünya 9 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: AA

Dünya kaynayan bir kazan gibi doğal afetler, savaşlar ve ekonomik krizlerle sarsılırken Nisan ayının ilk haftasını geride bıraktığımız bu yedi günlük zaman dilimi birbirinden ilginç gelişmelere sahne oldu.

159 kedi sahibi çifte getirilen hayvan besleme yasağından nafaka ödememek için kendini öldüren adama, otelin altından çıkan 640 yıllık kaleden trafik kazasında ölen somon balıklarına… İşte haftanın en tuhaf 10 haberi:

Otelin altından 640 yıllık kale çıktı

Fransa’nın Vannes bölgesinde faaliyet gösteren Hotel Lagorce’ün avlusunda 14. yüzyıldan kalma bir kale kalıntıları bulundu. Château de l’Hermine adıyla bilinen kale 1380’li yıllarda Brittany Dükü 15. John tarafından inşa ettirilmiş.

Arkeologlar kazıda dükün kaldığı evde birden çok merdiven ve bir de hendek bulunduğunu açıkladı. Ayrıca kalede günlük hayatı yansıtan kıyafetler, asma kilitler, sikkeler, mutfak aletleri ve çeşitli mücevherler de keşfedildi.

Canına mı susadın?: FBI bariyerlerine çarptı, gözaltına alındı

ABD’nin Georgia eyaletinde şahsi aracıyla Federal Soruşturma Bürosu (FBI) binasının güvenlik bariyerlerine çarpan sürücü gözaltına alındı.

Bir FBI sözcüsü yaptığı açıklamada olayda herhangi bir yaralanma olmadığını, şüphelinin daha sonra serbest bırakıldığını bildirdi.

Sosyal medyada paylaşılan videoda SUV tipi bir aracın FBI binasının girişindeki bariyerlere çarptığı ve ön kısmında büyük hasar oluştuğu görülüyor.

İneğe dokundu, şifayı kaptı: ABD’de ikinci H5N1 vakası

ABD’nin Teksas eyaletinde enfekte olmuş ineğe temas eden kişiye kuş gribi (H5N1) virüsü bulaştı. Bu 2022’de Colorado’da keşfedilen vakadan sonra ikinci vaka olarak kayıtlara geçti.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) hastanın yalnızca göz iltihabı yaşadığı ve durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Nafaka ödememek için ‘canına kıydı’

ABD’nin Kentucky eyaletinde yaşayan Jesse Kipf isimli adam eski eşine nafaka ödememek için belgelerde sahtecilik yaparak kendini “öldürdü.”

Çocuğu için yıllık 100 bin dolarlık nafakayı ödemeyi kabul etmeyen adam Hawaii eyaletindeki veri tabanına girmeyi başararak sistemde kendisini “olü” olarak kayıtlara geçirdi. Kipf’in sisteme başka bir eyalette yaşayan bir doktorun bilgilerini kullanarak girdiği ortaya çıktı.

Hawaii Sağlık Bakanlığı’nı 3500 dolar, eski eşini de 116 bin dolar zarara uğrattığı ortaya çıkan adam yüklü bir tazminat cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Tan Tan: Japonya’nın en yaşlı pandası öldü

3 Nisan’da Japonya devlet televizyonu NHK, ülkenin en yaşlı pandası Tan Tan’ın 28 yaşında hayata gözlerini yumduğunu duyurdu.

Kobe kentindeki Oji Hayvanat Bahçesi’nin yetkilileri Çin’in Şiçuan bölgesinde 1995’te doğan pandanın öldüğünde insan ömrüne göre 80 ila 100 yaşında olduğunu bildirdi.

Tan Tan kamuoyunda “Kobe Depremi” olarak bilinen Ocak 1995’teki Büyük Hanşin Depremi’nden sonra kente 2000 yılında kiralık kontratla getirilmişti. O dönem afette zarar gören kent sakinlerinin pandayla teselli edilmesi amaçlanıyordu.

159 kedisi olan çifte hayvan sahiplenme yasağı

Fransa’nın Nice kentinde 80 metrekarelik dairelerinde 159 kedi besleyen çift hayvanları kötü koşullar altında besledikleri için bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

68 yaşındaki kadın ve 52 yaşındaki eşinin hayvan hakları kurumlarına 150 bin euro ödeme yapmasına hükmedilirken çiftin yeni evcil hayvan beslemesi de kalıcı olarak yasaklandı.

Üstünde cam kapı parçalanmıştı: 35 milyon dolar tazminat alacak

ABD’nin New York kentinde yaşayan Meghan Brown isimli kadın 10 yıl önce üstünde cam kapının parçalanmasıyla gündem olmuştu. Fizik tedavi için gittiği kompleksten ayrılırken bu olayı yaşayan talihsiz kadında kalıcı beyin hasarı tespit edilmişti.

O dönem 27 yaşında olan ve finans devi JP Morgan’da analist olarak çalışan kadın kariyerini bu olaydan sonra sonlandırmak zorunda kaldığını söylerken mahkeme Brown’un zararı karşılığında bina yönetimini 35 milyon dolar para cezasına çarptırdı.

25 binden fazla balık trafik kazasında öldü

ABD’nin Oregon eyaletinde meydana gelen olayda 102 bin canlı somon balığı taşıyan bir kamyon dere yatağına düştü ve binlerce yavru balığın yanlışlıkla suya dönmesine neden oldu. Sayıları 25 bini aşan somon balığı kazanın ardından dere kıyısında hayata gözlerini yumdu.

Yetkililer sürücünün keskin bir dönüşte kontrolü kaybettiğini ve balık tankerinin kayalık setten aşağı yuvarlanmasına neden olduğunu söyledi. Kazada sürücünün hafif yaralandığı bildirildi.

Keçiler adayı ele geçirdi

İtalyan adası Alicudi yaban keçileri tarafından ele geçirildi. Belediye Başkanı Riccardo Gullo beş kilometrekarelik adadaki keçi sayısının tehlikeli boyuta ulaştığını ve bu hayvanların isteyene ücretsiz verileceğini söyledi:

“Kesinlikle hayvanları itlaf etmeyi düşünmek bile istemiyoruz, bu bir seçenek değil bizim için. Bu yüzden onları dağıtma fikrini teşvik ediyoruz. Herkes keçi talebinde bulunabilir, çiftçi olmasına gerek yok. Ayrıca sayı konusunda da herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Riccota peyniri ürettiği için birkaç keçi almak isteyen bir çift şimdiden başvuru yaptı bile.”

Yine Boeing yine kaza: Bu sefer motor kapağı düştü

Son dönemde acil çıkış kapısının kopması, kokpit camının patlaması ve daha bir sürü sorunla gündeme gelen Amerikan havacılık firması Boeing bu kez farklı bir kazayla gündem oldu.

ABD’de yaşanan olayda Southwest Airlines’a ait Boeing 737-800 modeli uçağın Denver Havalimanı’ndan kalktıktan kısa süre sonra motor kapağı koptu.

2015 yapımı olan uçak kalktığı havalimanına acil iniş yaparken uçaktaki 135 yolcunun sağlık durumlarının ise iyi olduğu bildirildi.

Bunu da yaşamadık demeyiz: 'Allah' yazılı çorap davası, yapışık ikizlerin düğünü...Bunu da yaşamadık demeyiz: ‘Allah’ yazılı çorap davası, yapışık ikizlerin düğünü…

Bunu da yaşamadık demeyiz: Ölen kedisini kullanarak iki yeni kedi sahibi olduBunu da yaşamadık demeyiz: Ölen kedisini kullanarak iki yeni kedi sahibi oldu

Bunu da yaşamadık demeyiz: Polisin hırsızlığa karşı önerisi dalga konusu olduBunu da yaşamadık demeyiz: Polisin hırsızlığa karşı önerisi dalga konusu oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.