Bunu da yaşamadık demeyiz: ‘Allah’ yazılı çorap davası, yapışık ikizlerin düğünü…

16 milyon TL'ye satışa çıkarılan kiliseden yapışık ikizlerin düğününe, yedi kişiyi öldüren yardım etkinliğinden "Allah" yazılı çoraba... Haftanın en tuhaf haberlerini sizler için derledik.

Dünya 2 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: Facebook

Gün geçmiyor ki tuhaf bir haberle daha karşılaşmayalım. 2024’ün üçüncü ayının son haftası da bu tarz haberlerle bizleri hayrete düşürdü.

Mart ayına veda ettiğimiz hafta adeta dolu dolu geçen bu ayın bir özeti gibi oldu. Dünya genelinde bu yedi günlük zaman diliminde gerçekleşen birbirinden ilginç 10 gelişmeyi sizler için bir araya getirdik. İşte haftanın en tuhaf 10 haberi:

Öldüren Ramazan etkinliği: İş insanın para dağıttı, yedi kişi öldü

Nijerya Ramazan aylarının yardım etkinlikleriyle geçtiği bir ülke. Fakat yoksulluk sınırının oldukça altında olan bu ülkede düzenlenen etkinlikler zaman zaman ölümcül olabiliyor. Bu etkinliklerden biri de 24 Mart Pazar günü gerçekleşti. Bauchi eyaletinin önde gelen iş insanlarından Alhaji Yakubu Maishanu’nun şirketi bölge halkına 5 bin Naira (yaklaşık 125 Türk Lirası) dağıtmaya karar verdi.

Maishanu’nun bu kararını duyan halk paranın dağıtılacağı bölgeye akın edince olanlar oldu. Çıkan izdihamda biri sekiz yaşında bir çocuk olmak üzere toplamda yedi kişi hayatını kaybetti.

İş insanı olayın ardından açıklama yapmazken yerel basına göre ise ölü sayısı polisin verdiği rakamdan da fazla.

Yapışık ikizlerden birinin evlendiği ortaya çıktı

Dünyaca ünlü siyam ikizi kardeşlerin geçen günlerde “gizli düğünleri” keşfedildi. Abby ve Brittany isimli yapışık ikiz kardeşlerden Abby’nin sır gibi saklanan bir düğünle evlendiği ortaya çıktı. Today tarafından elde edilen verilere göre düğün 2021 yılında yapılmış. Düğünden bir fotoğrafta ikizlerin kolsuz beyaz bir elbise giydiği ve Abby’nin kameraya gülümsediği görülüyor.

İkizlerin evliliği nasıl idare ettiği, Brittany’nin özellikle özel anlarda ne yaptığı ise merak konusu. Yapışık ikizler daha önce de dünya basınında kendilerine yer bulmuştu. İkizlerden Abby’nin vücudun sağ kolunu ve bacağını kontrol ettiği, Brittany’nin ise sol kısmı yönettiği biliniyor.

Gazetenin haberinde yapışık ikizlerin şu anda öğretmen oldukları ve Minnesota’da yaşadıkları aktarıldı.

16 milyon TL’ye sahibinden satılık kilise

Bültenimizde bir ilke imza atarak Türkiye’den bir habere de yer veriyoruz. Haberimiz Sivas’ın Hafik ilçesinden. 19. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Ermeni Surp Garabet (Tuzhisar) Kilisesi sahibi Hatice Akay tarafından satışa çıkarıldı.

Fotoğraf: DHA

Emlak danışmanına verilen kilise için 16 milyon TL istendi. Birinci Dünya Savaşı’nda kullanılan kilise 2012’de “1’inci Grup Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı” olarak tescil edilmişti. Kesme taşlarla yapılan kilisenin içinde ve dış cephesinde haç işaretinin işlendiği taşlar bulunuyor.

‘Allah’ yazılı çorap ortalığı karıştırdı

Resmi dinin İslam olduğu Malezya’da “Allah” yazılı çorap sattığı gerekçesiyle hakkında yasal işlem başlatılan “KK Supermart” adlı zincir markete iki saldırı düzenlendi.

Önce petrol bombası, sonra da molotof kokteyllerinin hedefi olan Kuantan şehrindeki marketin ön rafları alev alarak büyük hasar gördü. Chai Kee Kan ve şirketin CEO’su olan eşi Loh Siew Mui’nin “başkalarının dini duygularını incittiği” iddia edilmişti. Çift, atılı suçu kabul etmezken bu suçtan hüküm giymeleri halinde 2 yıla kadar hapis cezası alabilirler.

Peru’da Rolex soruşturması: Devlet başkanının evi arandı

Latin Amerika ülkesi Peru’da Devlet Başkası Dima Boularte’ın başı sahip olduğu lüks saatlerle dertte. Hakkında yasadışı zenginleşme nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında başkanın başkent Lima’daki evinde arama yapıldı.

Arama sırasında Boularte’ın evde olmadığı bildirildi. İki hafta önce Peru’da başsavcılık Boularte’ın çok sayıda Rolex marka lüks saate sahip olduğu haberlerinin basında yer bulmasının ardından ön inceleme başlatmıştı.

Neyi var neyi yok satılık: Marilyn Monroe’nun ruju bile açık artırmaya çıkarılıyor

1962’de 36 yaşındayken evinde ölü bulunan dünyaca ünlü Amerikalı aktris Marilyn Monroe’nun rujundan takma kirpiklerine kadar neyi var neyi yok satışa çıkarılıyor.

Julien’s Müzayede Evi tarafınan organize edilen açık artırmada Hollywood efsanesinin mezarını yanında bulunan yaklaşık yarım milyon dolarlık alan bile satışa sunulacak.

Öte yandan aynı müzayedede 2017’de hayatını kaybeden Amerikalı ünlü magazin yayıncısı Hugh Hefner’a ait eşyalar da satışa çıkarılacak.

Kadın futbolcuyu dudaklarından öpen federasyon başkanına hapis cezası isteniyor

İspanya’da savcılar, kadın futbolcu Jenni Hermoso’yu rızası dışında dudaklarından öptüğü için yargılanan eski İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) Başkanı Luis Rubiales için 2.5 yıl hapis cezası istiyor.

Ayrıca Audiencia Nacional Mahkemesi’ne sunulan belgede savcılar “cinsel saldırı ve zorlama” ile suçlanan Rubiales’in, orta saha oyuncusu Hermoso’ya en az 50 bin euro tazminat ödemesini de talep ediyor.

Buna ek olarak aynı dava kapsamında yargılanan diğer üç sanıkla birlikte Rubiales’in “taciz” suçlaması için ortaklaşa 50 bin euro ödemesi istendi.

Diyet ürünü beş kişiyi öldürdü, fabrikalara baskın düzenlendi

Japonya’da hükümet, hastalık ve ölümlere yol açtığı şüphesiyle “beni-koji” takviye diyet gıdası üretilen fabrikaları denetlemeye aldı. Sağlık Çalışma ve Refah Bakanlığı kırmızı pirinç mayası içeren ürünü üreten Kobayashi Pharmaceutical Co’nun Osaka’daki fabrikasını denetlemeye aldı.

Fabrika denetlemelerinin yanı sıra bakanlık firmanın faaliyetleri ve üretim sürecine yönelik yakın zamanda soruşturma başlatacak.

Öte yandan takviye diyet gıdasını tüketen yüzden fazla kişinin de hastaneye kaldırıldığı bildiriliyor.

Tuvalet taştı, uçak geri döndü

Sık sık aksiliklerle gündeme gelen Boeing uçaklarında bu kez de tuvalet krizi yaşandı. United Airlines’ın Frankfurt’tan San Francisco’ya sefer düzenleyen uçağında tıkanan tuvalet dışkıyla dolup taştı.

Kabin kısmına da sızan dışkının kokusu tüm uçağı kaplayınca uçak kalkış yaptığı havalimanına dönmek zorunda kaldı.

Bunu da yaşamadık demeyiz: Ölen kedisini kullanarak iki yeni kedi sahibi olduBunu da yaşamadık demeyiz: Ölen kedisini kullanarak iki yeni kedi sahibi oldu

Bunu da yaşamadık demeyiz: Polisin hırsızlığa karşı önerisi dalga konusu olduBunu da yaşamadık demeyiz: Polisin hırsızlığa karşı önerisi dalga konusu oldu

Bunu da yaşamadık demeyiz: 'Uçakta seks' turizmine yoğun ilgiBunu da yaşamadık demeyiz: ‘Uçakta seks’ turizmine yoğun ilgi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.