Bunu da yaşamadık demeyiz: ‘İnternet azizi’, ölümlü seks fantezisi ve kargalar

Kovid-19'u haber yaptığı için dört yıl hapis yatan gazeteci, "İsa ereksiyon halinde öldü diyen" rahip, Papa'nın atayacağı 'internet azizi', İran'daki satanist şebeke... Son günlerin birbirinden ilginç 10 haberini sizler için derledik.

Dünya 27 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: Shutterstock

Bir “Bunu da yaşamadık demeyiz” bülteniyle daha karşınızdayız. Birbirinden ilginç gelişmeleri derlediğimiz bültenimizde “İsa ereksiyon halinde öldü” diyen rahipten Kovid-19’u haber yaptığı için dört senedir hapis yatan ve bu ay tahliye olan Çinli gazeteciye, kendisini 15 yaşındaki yeğeniyle aldattığı için eşinin penisini kesen kadından İran’daki satanist şebekeye kadar birçok habere yer verdik.

İşte birbirinden ilginç o 10 haber:

İran’da 261 satanist tutuklandı

1979’dan bu yana resmi dini İslam olan İran’la başlıyoruz. Yasaklar ülkesinde son yılların en tuhaf gelişmelerinden biri yaşandı; “satanizmi yaymakla” suçlanan 3’ü Avrupa vatandaşı 261 kişi gözaltına alındı.

İran resmi ajansı IRNA’ya göre başkent Tahran’da istihbarat birimleri İranlı ve yabancı uyruklu üyeleri olan satanist gruba operasyon düzenledi. Operasyon sırasında kıyafetlerinde, başlarında, yüzlerinde ve saçlarında satanizmin logo, işaret ve sembollerini taşıyan 146 erkek ve 115 kadın gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların uyrukları belirtilmezken operasyonda ele geçirilen alkollü içkiler, psikotrop maddeler ve söz konusu kişilere ait 73 otomobile de elkonarak haklarında işlem yapılmak üzere adli makamlara teslim edildi.

Seks fantezisi ölüm getirdi

İngiltere’de 26 yaşındaki manken Georgia May Brooke’un seks esnasında partneri tarafından boğazı fazla sıkılınca hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Brooke olay anında sevgilisi Luke Cannon tarafından hastaneye götürülmüştü. Ancak Cannon hastane polisi ile konuşmadan yangın merdivenini kullanarak hastaneden kaçmıştı. Olayın ardından cinayet soruşturması başlatılsa da şüpheli ormanlık alanda intihar etmişti.

Adli tıp doktoru Martin Fleming ölüm sonucunu “yasa dışı öldürme” olarak kaydederek cinsel boğma pratiğini “tehlikeli” olarak nitelendirdi ve “çok sık ölümcül sonuçlara yol açtığını” söyledi.

Eşinin penisini kesen kadına hapis cezası

Brezilya’da geçen yıl aralık ayında yaşanan olayda Sao Paulo’da yaşayan 34 yaşındaki Daiane dos Santos Farias kendisini 15 yaşındaki yeğeniyle aldattığını öğrendiği eşi Gilberto Nogueira de Oliveira’nın penisini kesmişti. Daha sonra kadın tutuklanmış, protez penisle hayatına devam eden Gilberto ise eşini affettiğini söylemişti.

15 Mayıs’ta görülen duruşmada sekiz yıl hapis istemiyle yargılanan kadına 4 yıl 5 ay hapis cezası verildi. Daiane’nin avukatı Tassia Mafra karara itiraz edeceklerini söyleyerek “Hakim müvekkilimin bu olayı yoğun duygu değişikliği altında yaptığını göz ardı etti” dedi.

Kovid-19 haberi yaptığı için hapisteydi, tahliye oldu

Çin’in Vuhan kentindeki ilk koronavirüs vakalarıyla ilgili haber yaptığı gerekçesiyle hapis cezası verilen gazeteci Zhang Zhan dört yılın ardından cezaevinden çıkıyor. Eski bir avukat olan Zhang Zhan 11 milyon nüfuslu kentin karantinaya alınmasının ardından salgınla ilgili haber yapan birkaç bağımsız gazeteciden biriydi.

Mayıs 2020’de gözaltına alınan Zhang ‘kargaşa çıkarma ve panik yayma’ suçlamasıyla dört yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Zhang cezaevinde açlık grevine başlamıştı.

Çinli gazeteci 2020 yılının şubat ayı başlarında Vuhan’ın karantinaya alınmasından birkaç gün sonra Şangay’dan orta Çin şehrine kadar yaklaşık 650 kilometre yol kat etmişti. Yaklaşık üç ay boyunca salgının henüz yeni patlak verdiği sırada hastanelerdeki durumu ve sert karantina koşullarını belgeleyen Zhang haberinde şöyle demişti:

“Kendi sesimiz bile kontrolümüzde değil. Salgını önleme adı altında bizi hapsediyorlar, özgürlüğümüzü kısıtlıyorlar. Eğer hakikati elde edemezsek, devletin hakikat tekelini kıramazsak dünya bizim için anlamsız olacaktır.”

Nepalli dağcıdan Everest’te inanılmaz rekor

Nepalli dağcı Kami Rita Sherpa dünyanın en yüksek noktası Everest Dağı’nın zirvesine 30. kez ulaşmayı başararak dünya rekoru kırdı.

Zirveye ilk kez 1994’te çıkan 54 yaşındaki Rita’nın yeni tırmanışıyla kendi rekorunu kırarak ‘Everest zirvesine en çok çıkan insan’ unvanını elinde tuttuğu belirtildi.

Nepal’in ev sahipliği yaptığı dünyanın en yüksek noktası Everest Dağı’nın zirvesine 29’uncu kez tırmanmayı başaran Rita’nın ‘Everest adam’ olarak tanındığı ifade edildi.

‘İsa ereksiyon halinde öldü’ diyen rahibe soruşturma

İngiltere’nin Durham bölgesine gidiyoruz. Bir Katolik rahibin Hayırlı Cuma ayini sırasında kilisede verdiği vaazda “İsa’nın öldüğü sırada ereksiyon halinde olduğunu” söylemesi infial yarattı. 53 yaşındaki Amerikalı rahip Thomas McHale hakkında çok sayıda şikayette bulunuldu.

McHale aralarında çocukların da bulunduğu 100 kişiye hitap ederken “çarmıha gerilerek öldürülmenin İsa’nın bütün kanını vücudunun alt bölgelerine akması anlamına geldiğini” belirtti.

Resim

“isa ereksiyon halinde öldü” dediği için hakkında soruşturma başlatılan rahip Thomas McHale. / Fotoğraf: X

Görevden alınmayan rahip hakkında soruşturma başlatıldı.

Yaban keçilerini sahiplendirme ilanına başvuru yağdı

Sicilya’nın kuzeyindeki Alicudi yaban keçilerinin sayılarının artması nedeniyle geçen ay hayvanları sahiplendirmek amacıyla kampanya başlatmıştı. Yaklaşık 100 kişinin yaşadığı adada yaban keçisi sayısı 600’ü buldu.

Alicudi Belediye Başkanı Riccardo Gullo Avrupa’daki çeşitli ülkelerin yanı sıra ABD’den hatta Nijerya’dan keçileri sahiplenme talebi aldıklarını söyledi.

Gullo toplamda 1900 keçi talebi aldıklarını ve bunların çoğunu geri çevirmek zorunda kalacaklarını ifade etti.

Papa ‘internet azizi’ atıyor

Bir tuhaf gelişme de Katoliklerin kutsal diyarı Vatikan’dan. “İnternet azizi” ve “Tanrı’nın influencer’ı” olarak da anılan İtalyan genci Carlo Acutis’in aziz ilan edilmesine Papa Francis’ten onay geldi.

2006 yılında 15 yaşında hayatını kaybeden Acutis internet becerilerini Katolik inancını yaymakta kullandığı için ‘internet azizi’ olarak ünlenmişti.

Roma Katolik Kilisesi aziz ilanı için iki mucize gerçekleştirmiş olma şartı arıyor. Vatikan’a göre 2022’de İtalya’da bisikletiyle kaza yaparak ağır kafa travması geçiren Kosta Rikalı bir üniversite öğrencisinin iyileşmesinde Acutis’in etkisi oldu. Valeria Valverde isimli öğrencinin annesi kızının iyileşmesi için Acutis’in Assisi kentindeki mezarında dua ettiğini ve aynı gün kızının kendiliğinden nefes almaya ve ertesi gün hareket edip kısmen konuşmaya başladığını öne sürdü.

İkinci mucizeye de Vatikan’dan onay gelmesinin ardından Carlo Acutis’in resmen aziz ilan edilmesi için tören düzenlemesi bekleniyor.

Kargalar dörde kadar sayabiliyormuş

Belki de ‘kuş beyinli’ o kadar da aşağılayıcı bir ifade değildir. Zira her yerde bulunan şehir kuşu kargalar son araştırmaya göre sesli olarak dörde kadar sayabiliyor. Kuşların sayıları tanıma ve onlara tepki verme biçimi biz insanların hem küçükken saymayı öğrenmek hem de kaç nesneye baktığımızı hızlı şekilde anlamak için kullandığımız sürece benziyor.

Almanya’daki Tübingen Üniversitesi’nden araştırmacılar kargaların çocuklar gibi yüksek sesle saydığını ortaya çıkardı. Araştırmacılar “Kargalar kontrollü sesler kullanarak sayma işlemi yapıyor Eğittiğimiz üç karganın görsel ve işitsel uyarıcılara dörde kadar peş peşe gak diyerek tepki verdiğini gördük. Bir sayma sistemi kullanıyorlar” dedi.

Taksici uyuyakaldı, direksiyona müşteri geçti

Tayland’ın Pattaya şehrinden yaklaşık 164 kilometre mesafedeki Don Muang Havalimanı’na gitmek üzere gece saatlerinde taksi çağıran iki kadın, yola çıktıktan bir süre sonra taksi şoförün uyukladığını fark etti. Kadınlar bulundukları bölgede gece saatlerinde bir başka taksi bulamayacaklarını düşünerek şoföre aracı kendileri kullanma teklifinde bulundu.

Müşteriden gelen teklifi kabul eden taksici daha sonra arka koltuğa geçerken, iki kadın yola ön koltukta devam etti. Arkadaşı tarafından kayda alınan görüntülerde genç kadının yol boyunca aracı kendi kullandığı ve taksicinin ise arka koltukta uyuduğu görüldü.

Bunu da yaşamadık demeyiz: Müdür yardımcısının erotik filmi ortalığı karıştırdıBunu da yaşamadık demeyiz: Müdür yardımcısının erotik filmi ortalığı karıştırdı

Bunu da yaşamadık demeyiz: Almanya'da trenlere 'sevişme' kabini geliyorBunu da yaşamadık demeyiz: Almanya’da trenlere ‘sevişme’ kabini geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.