Elon Musk, Almanya’ya karşı: Alman halkının bundan haberi var mı?

Elon Musk, kendi platformu X üzerinden, Almanya'nın mülteci kurtarma gemileri haberini alıntılayıp, 'Alman halkının bundan haberi var mı' sorusunu sordu cevabı Alman Dışişleri Bakanlığı'ndan aldı: 'Evet buna hayat kurtarmak deniyor.' Musk, Almanya'nın yaptığını sorgulamayı sürdürdü.

Dünya 1 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'a Türkevi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ziyaretinde 4 kitap hediye edilmiş.

X’in sahibi milyarder iş insanı Elon Musk’ın polemiklerinin sonucusunda karşısınd Almanya Dışişleri Bakanlığı vardı. Mülteci karşıtı açıklamalarına yenisini ekleyerek Akdeniz’de faaliyet gösteren 8 Almanya merkezli mülteci kurtarma gemisine dikkat çeken Musk, bu haberi alıntılayarak, “Alman halkı bundan haberdar mı?” mesajını yazdı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı’na ait ‘hükümet kurumu’ onayı olan hesaptan Musk’a cevap geldi: “Evet. Ve buna hayat kurtarmak deniyor.”

Almanya Dışişleri Bakanlığı ve Elon Musk arasındaki bu polemiği deyim yerindeyse heyecanla izleyenler arasından tarafını belli edenler de oldu. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi ve İskoçya Başbakanı Humza Yousaf Almanya’dan gelen cevabı beğendiler.

Musk bununla da kalmadı ve polemiğini son olarak şu mesajla sürdürdü: “Yani bununla sahiden gurur duyuyorsunuz. İlginç. Açıkçası Alman halkının çoğunluğunun bunu desteklediğinden şüpheliyim. Bir anket yaptınız mı Almanya’nın çok sayıda yasadışı göçmeni İtalyan topraklarına taşıması İtalya’nın egemenliğinin ihlali değil midir? İşgal hislerim var.”

Elon Musk, Erdoğan'ın Teknofest davetinde gelecek yılı işaret ettiElon Musk, Erdoğan’ın Teknofest davetinde gelecek yılı işaret etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.