Erdoğan’dan diplomasi trafiği: Sisi ve Vucic’i tebrik etti, Gazze’yi görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan lideri Vucic ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile telefonda görüştü. İki lideri seçim zaferlerinden ötürü tebrik eden Erdoğan, Sisi ile Gazze'yi ele aldı.

Dünya 21 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır lideri Abdülfettah Sisi. / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülkelerindeki seçimlerden zaferle çıkan Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile telefon görüşmeleri yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Sisi ile görüşmede İsrail’in 20 bin kişinin ölümüne neden olan Filistin topraklarındaki saldırıları ve Gazze Şeridi’ne insani yardım ulaştırma gayretleri ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “İslam ülkelerinin kalıcı ateşkes sağlamak için başlattığı çalışmaları birlik içerisinde devam ettirmesinin önemli olduğunu” vurguladı.

Yeniden Mısır Cumhurbaşkanlığı görevine seçilen Sisi’ye başarılar dileyen Erdoğan yeni dönemin Türkiye-Mısır ilişkileri açısından “hayırlara vesile olması temennisini” dile getirdi.

Mısır’daki seçimlerde oyların yüzde 89.6’sını alarak yeniden cumhurbaşkanı seçilen Abdülfettah Sisi zafer konuşmasında “Gazze’deki savaş Mısır’ın ulusal güvenliği için tehdittir” demişti.

Mısır'da yeniden cumhurbaşkanı seçilen Sisi: Gazze'deki savaş güvenliğimiz için tehditMısır’da yeniden cumhurbaşkanı seçilen Sisi: Gazze’deki savaş güvenliğimiz için tehdit

Sırp lider Vucic ile de görüşen Erdoğan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede Vucic’i seçim zaferi dolayısıyla tebrik etti.

İki liderin görüşmesinde Türkiye-Sırbistan ilişkileri, küresel ve bölgesel konular da ele alındı. Erdoğan yeni dönemde de iki ülke arasındaki güçlü ilişkilerin ve işbirliğinin gelişerek devam edeceğini söyledi.

Sırbistan’da genel ve yerel seçimlerin bir arada yapıldığı oylamada Vucic’in ittifakı yüzde 47 ile en yakın rakip koalisyonun iki katı oy almıştı.

Sırbistan'da genel ve yerel seçim bir arada: Vucic'in yüzü güldüSırbistan’da genel ve yerel seçim bir arada: Vucic’in yüzü güldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.