Komşu bugün sandık başında: Miçotakis’in partisi, Çipras’ın partisinin 6.5 puan önünde

Yunanistan'da bugün 9 milyon 900 bin seçmen sandık başına gidiyor. Bu seçimde herhangi bir partinin tek başına iktidar olacak oyu alması beklenmiyor. Anketlere göre mevcut Başbakan Miçotakis'in partisi YDP yüzde 32.5'le birinci konumda.

Dünya 21 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Mevcut Başbakan Miçotakis, tek başına iktidar hedefliyor.

Yunanistan’da bugün 9 milyon 900 bin seçmen sandık başına gidiyor. Seçimlere katılmak için başvuran 50 partiden 36’sı gerekli kriterleri karşılarken, bu partilerden sadece 6’sının yüzde 3 barajını aşıp parlamentoya girmesi bekleniyor.

Son anketlerde mevcut Başbakan Kiryakos Miçotakis liderliğindeki muhafazakâr Yeni Demokrasi Partisi yüzde 32.5 ile önde. İkinci sıradaysa yüzde 26 ile Aleksis Çipras’ın lideri olduğu ana muhalefet Radikal Sol SYRİZA var. Üçüncü parti yüzde 9’la Nikos Androulakis liderliğindeki sosyalist PASOK. Meclise girmesi beklenen diğer üç parti: Yüzde 6 ile Komunist Parti KKE, yüzde 4 ile ekonomi eski bakanı Yanis Varoufakis’in MERA25 partisi ve milliyetçi ELySi.

Hiçbir partinin yüzde 46’yla tek başına hükümet kuracak kadar oy alması beklenmiyor. Seçimlerin haziran sonu ya da temmuz başında, salt çoğunluk sistemiyle tekrarlanması muhtemel.

Oy verme, Türkiye saatiyle sabah 07.00’de başlayacak ve 17.00’de sona erecek. 19.00’da sandık başı anket sonuçları, 21.00 gibi de seçim sonuçlarının kesinleşmesi bekleniyor.

Yunanistan'dan Le Monde'a tepki: Türkiye seçimlerindeki haritada Yunan adalarını Türkiye toprağı gösterdiYunanistan’dan Le Monde’a tepki: Türkiye seçimlerindeki haritada Yunan adalarını Türkiye toprağı gösterdi

Elgin mermerleri Miçotakis'in seçim kozu olduElgin mermerleri Miçotakis’in seçim kozu oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.