Esma Esad, lösemi tedavisine başlıyor: Sevginize olan inançla mücadele edeceğim

Suriye Devlet Başkanı'nın eşi Esma Esad, lösemi tedavisine başlamadan önce sevenlerinde seslendi. Esma Esad, çok sayıda sevgi ve destek dolu mesajın kendisine güç verdiğini belirtti.

Dünya 25 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi First Lady Esma Esad // Fotoğraf: SANA

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın eşi First Lady Esma Esad daha önce yendiği meme kanserinin ardından bu kez de lösemiyle mücadele ediyor. Özel bir tedavi protokolüne tabi tutulacak olan First Lady, sevenlerine mesaj gönderdi, “Sevginize olan inancımla mücadele edeceğim” dedi.

Geçtiğimiz günlerde akut miyeloid lösemi teşhisi konulmuştu Esma Esad’a. Tedavisine başlanmadan önce de sevenlerine bir video mesajla hitap etti. First Lady, hastalığının açıklanmasından beri gelen çok sayıda sevgi ve destek dolu mesajın kendisine güç verdiğini söyledi.

First Lady Esma Esad, akut miyeloid lösemi teşhisi ardından, çok sayıda sevgi ve destek mesajı aldığını ifade ederek şunları söyledi:

Lösemi hastası olduğumun duyurulduğu günden bu yana sizden çok sayıda sevgi ve destek dolu mesajlar aldım. Bu mesajlar bize aile olarak özellikle bu durumda daha fazla güç verdi. Hastalıkla mücadele eden herkesin güçlü ve irade sahibi olması gerekir. Sadece bunun üstesinden gelmekle kalmayıp, sevdiği ve hizmet etmeye kendini adamış insanlarla olan mesafesine katlanması gerekir. Bu savaşı, Alemlerin Rabbine, dualarınıza ve sevginize olan inancımla, mutlak güvenimle vereceğim.

Esma Esad, bundan yıllar önce de meme kanseriyle mücadele etmiş, neredeyse 5 yıl önce de hastalığı tamamen yendiğini duyurmuştu.

Suriye’nin ‘modern yüzü’

48 yaşındaki Esma Esad, eğitim, hal ve tavırları ile ‘Suriye’nin modern yüzü’ olarak anılıyor. İngiltere doğumlu eski yatırım bankacısı olan Esma Esad, 2011’de Suriye’de savaşın başlamasından beri hayırseverlik çalışmalarına ağırlık vermesiyle öne çıkıyordu. Bunlar arasında öldürülen askerlerin ailelerine destek olma gibi roller de vardı.

Esma Esad Suriye büyük bir STK olmasıyla bilinen Suriye Kalkınma Vakfı’nı da yönetiyor.

Suriye first lady'si Esma Esad'a lösemi teşhisi konduSuriye first lady’si Esma Esad’a lösemi teşhisi kondu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.