Fidan ve Cameron İstanbul’da bir araya geldi

Bakan Fidan, İngiliz mevkidaşı Cameron ile bir araya geldi. Fidan, Gazze’de ivedilikle tam ateşkesin sağlanması gerektiğini bildirdi.

Dünya 26 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan (sağda), İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron (solda) ile bir araya geldi. Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile İstanbul’da bir araya geldi. Dışişleri Bakanlığının İstanbul Temsilciliğindeki görüşmede, başta Gazze olmak üzere bölgesel konular ve ikili ilişkiler ele alındı. Fidan, Ortadoğu’da kalıcı barış için Gazze’de ivedilikle tam ateşkesin sağlanması ve iki devletli çözümün hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Fidan ve Cameron, 90 dakika baş başa görüşmelerinin ardından, çalışma yemeği formatında heyetler arası görüşmeye geçti.

Dışişleri Bakanı Fidan’ın Ortadoğu’da kalıcı barış için Gazze’de ivedilikle tam ateşkesin sağlanması ve iki devletli çözümün hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladığı görüşmede, NATO kapsamında müttefiklik ilişkilerine de değinildi.

Cameron, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, İsveç’in NATO’ya katılım protokolüne ilişkin Cumhurbaşkanı kararını imzalayarak, ilgili protokolü onaylamasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Karadeniz’in güvenliğinin önemine de değinilen görüşmede iki bakan, başta ticaret, ekonomi ve savunma sanayii olmak üzere, Türkiye ile İngiltere arasındaki ikili ilişkileri her alanda güçlendirme kararlılıklarını da teyit etti.

BMGK iki devletli çözüm için toplandı, Fidan da toplantıya katıldıBMGK iki devletli çözüm için toplandı, Fidan da toplantıya katıldı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.