Fransız Bakan’ın kapak olduğu Playboy, 3 saatte 100 bin sattı

Fransız Bakan Marlene Schiappa'nın tartışma yaratan söyleşisi ve Playboy dergisi için verdiği kapak pozları derginin satışını üçe katladı. Satış noktalarına ulaştıktan sonra 3 saat içinde 100 bin satan derginin ortalama tirajı 30 bindi.

Dünya 21 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Marlene Schiappa'nın kapak olduğu Playboy, üç saatte tükendi.

Fransa’da Bakan Marlene Schiappa’nın Playboy dergisinin Fransız edisyonuna kapak olması, derginin normal tirajının üç katına çıkmasını sağladı. Derginin Direktörü Christophe Florentin, nisan-haziran ayları için hazırlanan derginin, satış noktalarına ulaşmasının ardından üç saatte 100 bin sattığını duyurdu. Derginin ortalama tirajı 30 bin. Dergi dün 60 binlik ek baskıyı piyasaya sürdü. Böylelikle nisan-haziran dönemi için hazırlanan sayı 160 bin satmış olacak.

Fransa Sosyal ve Dayanışma Ekonomisi ve Vakıf Hayatından Sorumlu Devlet Bakanı Marlene Schiappa’nın pozları ülkede tartışma yaratırken, Başbakan Elisabeth Borne de bakanı arayıp rahatsızlığını dile getirmişti.

Schiappa da Twitter üzerinden “Gericiler ve ikiyüzlülerin hoşuna gitse de gitmese de Fransa’da kadınlar özgürdür” açıklamasını yapmış, “Kadınların kendi bedenleri üzerindeki istediklerini yapma hakkı (tasarruf hakkını) her zaman ve her yerde savunulur. İkiyüzlülerin ve gericilerin hoşuna gitse de gitmese de Fransa’da kadınlar özgürdür” demişti.

Fransız Bakan Playboy kapağında: Fransa'da kadınlar özgürdürFransız Bakan Playboy kapağında: Fransa’da kadınlar özgürdür

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.