Hollanda alarma geçti: Gece kulübünde 9 saatlik rehine krizi

Hollanda'da gece kulübünde yaşanan rehin krizi 9 saat sürdü. 9 saatlik bekleyiş esnasında olay yerine yakın 150 ev tahliye edildi. Kriz, polisin şüpheliyi yakalamasıyla son buldu.

Dünya 31 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Hollanda özel polis kuvvetleri gece kulübünde yaşanan rehine krizinde görev yaptı. Fotoğraf: X

Hollanda’da bir gece kulübünde yaşananlar ülkeyi alarm seviyesine getirdi. Ülkenin başkenti Amsterdam’ın yaklaşık 80 kilometre uzağındaki Ede Kasabası uzun saatler boyunca diken üstünde kaldı. Bölgedeki bir gece kulübünde çalışan dört kişi rehin alındı. Dokuz saat süren kriz, polisin kar maskesi takan bir adamı mekânı terk ederken yakalamasıyla son buldu.

Adamın yakalanmasının hemen ardından açıklama yapan polis, “Son rehine de az önce serbest bırakıldı. Bir kişi tutuklandı,” dedi ve daha fazla bilgi paylaşamayacağını söyledi. Yetkililer düzenledikleri basın açıklamasında, şüphelinin rehineleri bıçakla tehdit ettiği ifade edildi. The Guardian’da yer alan habere göre, şüpheli zaten suç geçmişiyle polis tarafından bilinen bir isimdi. Polis açıklamasında yaşanan olayda terör şüphesine rastlanılamadığını ifade etti.

İlk etapta üç kişilik bir grup serbest bırakılırken, kamu yayın kuruluşu NOS’un yayınladığı fotoğraflarda bu kişilerin elleri havada binadan ayrıldıkları görüldü. Kısa bir süre sonra dördüncü rehine de serbest bırakıldı ve şüpheli de yakalandı. NOS’un yayınladığı video ve fotoğraflarda elleri arkada yere diz çökmüş bir adam polisler tarafından kelepçelenirken görüntülendi.

150 ev tahliye edildi

Polis tarafından resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada rehine krizi için özel timlerin görevlendirildiği bildirildi. Yetkililer olay sırasında gece kulübüne yakın bulunan yaklaşık 150 evi tahliye etti ve Ede Kasabası tren seferleri de iptal edildi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte olaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ede’de bir gece kulübünde meydana gelen rehine krizini başarıyla sonuçlandıran polis, acil servis ve özel müdahale servisine büyük saygı ve takdirlerimi sunuyorum” dedi. Başbakan olay sırasında orada bulunan ve etkilenen kişilere de “güç” dilediğini söyledi.

Ede Belediye Başkanı René Verhulst düzenlediği basın toplantısında, “Bildiğimiz kadarıyla bu kişi Hollandalı bir adam, bir Hollanda vatandaşı ve polis tarafından biliniyor.” Verhulst rehinelerin olaydan sonra “çok hassas” olduklarını ve şu anda aileleriyle birlikte olduklarını söyledi.

Belediye Başkanı, “Neyse ki mutluyuz. Her şey yolunda gitti” açıklamasını yaptı.

Hollanda'da Erdoğan'ın eski davalısı koalisyon sürecinde havlu attıHollanda’da Erdoğan’ın eski davalısı koalisyon sürecinde havlu attı

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.