İsrail ordusu kendi askerlerini vurdu: Bir ölü, altı yaralı

İsrail ordusu Gazze'ye saldırısında yanlışlıkla kendi askerlerinin bulunduğu binayı hedef aldı. Saldırıda bir İsrail askeri öldü, üçü ağır olmak üzere altı asker de yaralandı.

Dünya 20 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Fotoğraf: Shutterstock

İsrail ordusunun Gazze’ye saldırıları 7 Ekim’den bu yana devam ediyor. Harabeye dönen Gazze Şeridi’ne bu sabahki hava saldırısında İsrail ordusu bir teknik hataya imza attı. Han Yunus bölgesine yapılan saldırıda bir bomba yanlışlıkla İsrail askerlerinin konuşlandığı binaya isabet etti.

Ordu bu beklenmedik olay sonucunda bir İsrail askerinin öldüğünü, üçü ağır olmak üzere altı askerin de yaralandığını bildirdi. Teknik hatanın nasıl gerçekleştiğine dair soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Yedek askerler göreve çağrıldı

Gazze’de şu ana kadar 40 binin üstünde Filistinlinin ölümüne neden olan savaş tüm şiddetiyle sürerken İsrail ordusu daha önce askerlikten muaf tutulan yedek askerleri yeniden göreve çağırma kararı aldı. Kuvvet eksikliği gerekçesiyle alınan bu karar ülkede geniş yankı uyandırdı.

Ordu Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın talimatıyla halen hizmet yaşında olan ve daha önce askerlik hizmetinden muaf tutulan yedek askerlerin göreve geri çağrılacağını açıkladı.

Bu adım düzenli ve yedek kuvvetlerin durumu ve faaliyet hacmi değerlendirilerek atıldı.

Açıklamada ordunun asker sayısını artırmayı planladığı, hazırlıkların tamamlanmasının ardından yedek askerlerin başvurularının alınmaya başlanacağı ifade edildi. Göreve dönmesi uygun görülen kişilerin ihtiyaç duyulan birimlerde görevlendirileceği de vurgulandı.

Gazze nüfusunun yüzde 1,8'i İsrail saldırılarında hayatını kaybetti

Ateşkes çabaları sürüyor, İsrail vuruyor: Aynı aileden yedi kişi öldü, Blinken İsrail'deAteşkes çabaları sürüyor, İsrail vuruyor: Aynı aileden yedi kişi öldü, Blinken İsrail’de

WSJ: Lübnan Hizbullahı'nın 'hayalet' komutanını İsrail nasıl öldürdü?WSJ: Lübnan Hizbullahı’nın ‘hayalet’ komutanını İsrail nasıl öldürdü?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.