İspanya’da kabus gibi tatil: Gece kulübünün tavanı çöktü, 4 turist öldü

Mallorca sahilinde bir binanın tavanı çökünce, turistik bölge adeta cehenneme döndü. En az dört kişi öldü, 16 kişi de yaralandı. Yetkililer, yaralıların çoğunun durumunun ciddi olduğunu açıkladı.

Dünya 24 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Mallorca'da bir gece kulübünün tavanı çöktü. Fotoğraf: X

İspanya denilince akla ilk gelen tatil yerlerinden biri olan Mallorca adası, önceki gece adeta cehennemi yaşadı. Palma de Mallorca’daki iki katlı Medusa Beach Club’ın tavanı çöktü, 4 kişi ölürken 16 kişi de yaralandı. Kurtarma görevlileri, çökme nedeniyle mahsur kaldığına inanılan birkaç kişiye ulaşmaya çalışıyordu. Bir acil servis sözcüsü “Dört ölü var” dedi ve kurbanların “çeşitli milletlerden” olduğunu da sözlerine ekledi.

Yetkililer tarafından X üzerinden yapılan açıklamada yaralılardan yedisinin durumunun “çok ciddi” olduğu, dokuzunun ise “ciddi” yaraları bulunduğu ifade edildi. Sağlık yetkilileri yaralıların farklı hastanelerde tedavi altına alındığını kaydetti.

Palma de Mallorca popüler bir turizm beldesidir ve Batı Akdeniz adasının başkentidir. Mayıs ayı bölgede turizm sezonunun başlangıcıdır.

‘Kabus gibiydi’

Olayın yaşandığı esnada olay yerine giden bir itfaiye yetkilisi, “kabus gibi” tanımını yaptı. Tavanı çöken gece kulübüne vardığında insanlarında molozların etrafında ağladığını ifade eden itfaiye yetkilisi, “çığlık atıyorlardı” dedi. Olayın hemen ardından İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’den de açıklama geldi. Sanchez, hükümetin durumu yakından takip ettiğini belirterek, “ihtiyaç olan her şeyi yapmaya” hazır olduklarını söyledi.

Balear Adaları Başkanı Marga Prohens, binanın çöktüğünü duyunca şok olduğunu söyledi. Prohens X’e yazdığı mesajda “Bu trajik olayda hayatını kaybeden dört kişinin ailelerine tüm sevgi ve içtenliğimi sunuyor ve tüm yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ölen ya da yaralananların gece kulübünde çalışan mı yoksa turist mi olduğu sorusu henüz cevap bulamadı.

Kazanın kesin nedenine ilişkin soruşturma ise sürüyor. Yetkililer, olayla ilgili bilgi sahibi olan herkesi soruşturmaya yardımcı olmaya çağırdı.

Mallorca, resmi rakamlara göre geçen yıl 14 milyondan fazla turistin ziyaret ettiği İspanya’nın Balear Adaları’ndan biri.

Mafyanın şiddetiyle kana bulanan Meksika'da bu kez suçlu rüzgar: Miting sahnesi çöktü, dokuz ölü, 54 yaralı varMafyanın şiddetiyle kana bulanan Meksika’da bu kez suçlu rüzgar: Miting sahnesi çöktü, dokuz ölü, 54 yaralı var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.