Komşu Yunanistan’dan Türkçe seçim tebriği

31 Mart yerel seçimlerini kazanan İBB Başkanı İmamoğlu'na komşu Yunanistan'dan tebrik geldi. Atina Belediye Başkanı Doukas İmamoğlu'nu etiketlediği paylaşımında Türkçe "tebrikler" yazdı.

Dünya 1 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Türkiye 31 Mart gecesi sandıkların açılmasıyla 1977 yılından bu yana olmadığı kadar kırmızıya boyandı. Ana muhalefet partisi CHP yerel seçimlerde sandıktan birinci parti olarak çıkarken AK Parti tarihinin en büyük gerilemesini kaydetti.

Dünyanın da yakından izlediği seçimlerin ardından komşudan resmi olmayan sonuçlara göre yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP adayı Ekrem İmamoğlu’na tebrik geldi. Son yıllarda bir dargın bir barışık ilişkilere sahip olunan Yunanistan’ın Başkenti Atina’nın Belediye Başkanı Haris Doukas Türkçe “Tebrikler” yazdığı bir tebrik mesajı yayımladı.

Sosyal medya platformu X üzerinden yayımladığı mesajında Doukas Türkçe “Tebrikler” dedi.

Atina Belediye Başkanı mesajına şöyle devam etti: “Yeniden seçilmeniz son derece başarılı görev sürenizi taçlandırıyor. Modern ve demokratik bir şehir vizyonunuz hem Türkiye içinde hem de ötesinde ilham kaynağı oluyor. Ortak değerlerimiz ve şehirlerimizin karşı karşıya olduğu yeni zorlukları ele alma konusundaki güçlü kararlılığımız rehberliğinde işbirliğimizin sorunsuz olacağından eminim.”

İmamoğlu’nun zaferi

31 Mart 2024 yerel seçiminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı Murat Kurum ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Ekrem İmamoğlu dahil 22 partili ve 27 bağımsız aday yarıştı. CHP’nin adayı İmamoğlu oyların yüzde 51.09 oy ile rakibi AK Parti adayı ve eski bakan Murat Kurum’u geride bıraktı. Kurum oyların yüzde 39.60’ını alarak yarışı ikinci bitirdi.

Wall Street Journal'dan İmamoğlu analizi: Erdoğan gibi hem Karadenizli hem karizmatikWall Street Journal’dan İmamoğlu analizi: Erdoğan gibi hem Karadenizli hem karizmatik

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.