Kötü bir gün geçiriyorum derken iki kere düşünün: ABD’li kadına hem şahin, hem de şahinin düşürdüğü yılan saldırdı

ABD, Teksas'taki evinin bahçesinde çim biçmekte olan Peggy Jones'un başına gelmeyen kalmadı. Bir şahin, avladığı yılanı Jones'un üzerine düşürdü. Düşen yılan Jones'un koluna sarılıp yüzüne saldırırken, şahin de avını geri almak için Jones'a salvo yapmaya başladı. Neyse ki Jones bunu da atlattı.

Dünya 10 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Peggy Jones, olayın gerçekleştiği alanı gösterirken.

ABD’nin Teksas eyaletinde yaşayan 64 yaşındaki Peggy Jones, türünün tek örneği olarak görülebilecek bir saldırıya maruz kaldı ve hayatta kalmayı başardı. 

25 Temmuz’da gerçekleşen olay şu şekilde cereyan etti:

Evinin bahçesindeki çimleri biçen Jones’un üzerine, üzerinden geçen bir şahinin avladığı ancak gagasından düşürdüğü bir yılan düştü.

Düşen yılan, Jones’un koluna sarıldı ve yüzüne saldırmaya başladı.

Tabii şahin de düşürdüğü avının peşindeydi. O da yılanın yerini saptadı ve Jones’a salvolar yaparak, pençelerini vücuduna saplamaya başladı.

Her iki hayvanın saldırısına maruz kalan Peggy Hanım’ın yüzü ve kolunda derin yaralar oluştu.

64 yaşındaki Jones, yaşananları travma olarak niteliyor. Hâlâ uyumakta zorlandığını anlatıyor.

‘Şahin kolumu ve yılanı birlikte taşıyordu’

CBS News’a konuşan Jones, olayı şu şekilde anlattı: “Kolumu sallayıp, yılandan kurtulmaya çalışırken, yılan koluma dolandı. Yılan yüzüme saldırıyordu, birkaç kez gözlüğümü hedef almayı başardı. Ben kolumu sürekli sallıyordum, o da sürekli yüzüme saldırıyor, kolumda kalmaya çalışıyordu. Şahin kolumun etrafına sarılmış haldeki yılanı tutmayı başardı ve uzağa taşıyacakmış gibi çekmeye başladı. Çekişiyle birlikte kollarım yukarı doğru sallanmaya başladı. Şahin kolumu ve yılanı birlikte taşıyordu.”

Okurken bile insanı geren olay sonunda şahin yılanı kapmayı başarmış. Jones da eşinin yardımıyla hastaneye gidebilmiş. Delinmeler, kesikler ve çizikler oluştuğunu söyleyen Jones, gözlüğüne de zarar geldiğini anlattı. Jones travma olarak nitelediği olayda öleceğini düşünmüş ve hâlâ uyumakta zorlanıyormuş. Ne diyelim, büyük geçmiş olsun.

Akılalmaz olay: Ürettiği peynirlerin altında kalarak öldüAkılalmaz olay: Ürettiği peynirlerin altında kalarak öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.