Kremlin’den Putin-Erdoğan görüşmesi için açıklama: ‘Kesin tarih yok’

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gelecek ay Türkiye ziyaretinin olacağına dair açıklamasına cevap verdi. Peskov, görüşmenin muhtemelen gerçekleşeceğini ancak belirlenen kesin bir tarih olmadığını açıkladı.

Dünya 9 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Türkiye, Rusya'ya Ukrayna işgali nedeniyle yaptırım uygulamayan tek NATO ülkesi.

TASS haber ajansının aktardığına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in olası görüşmesiyle ilgili konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, böyle bir görüşmenin gerçekleşmesinin muhtemel olduğunun altını çizdi ancak henüz kesin bir tarih olmadığını belirtti. Peskov, “Böyle bir temasın olması muhtemel. Ancak şu an itibarıyla belirlenmiş kesin bir tarih yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Temmuz Cuma akşamı Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’yle görüşmesinin ardından basın toplantısında bir gazetecinin esir takası sorusuna, “Esir mübadelesi konusunda şu anda Ukrayna tarafında sayın Başkanı dinledik, Rusya tarafı ile de görüşme hâlindeyiz. Onlarla da görüşüyoruz. Konuyu sayın Putin ile görüştüm. Önümüzdeki ay sayın Putin’in de Türkiye ziyareti olacak. Tekrar bunu yüz yüze görüşme imkânımız olacak” cevabını vermişti.

Kremlin 16 Haziran’da bir açıklama yapmış, Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov, “Türkiye Cumhurbaşkanı’nın bir daveti var. Putin ve Erdoğan, ziyaretin yakın gelecekte olacağı konusunda mutabık kaldı” ifadesini kullanmıştı.

Kritik NATO zirvesi öncesi İsveç'te yine Kur'an-ı Kerim yakıldı: Putin de tepki gösterdiKritik NATO zirvesi öncesi İsveç’te yine Kur’an-ı Kerim yakıldı: Putin de tepki gösterdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.