Liverpool futbolcusu Luis Diaz’ın kaçırılan babası serbest

Liverpool oyuncusu Luis Diaz'ın ELN tarafından kaçırılan babası, 13 gün sonra serbest bırakıldı.

Dünya 10 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool’da forma giyen futbolcu Luis Diaz’ın, Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) tarafından kaçırılan babası Luis Manuel Diaz 13 gün sonra serbest bırakıldı.

Kolombiya’da yayın yapan El Tiempo’nun haberine göre, 28 Ekim’de Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) tarafından kaçırıldığı duyurulan Luis Manuel Diaz, Cesar yönetim bölgesine bağlı Valledupar kenti kırsalında aracılara teslim edildi. ELN, Diaz’ı, Ombudsmanlık Ofisi, Birleşmiş Milletler (BM), Katolik Kilisesi ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nden oluşan bir insani heyete teslim etti.

Diaz, askeri helikopterle ailesinin yaşadığı La Guajira yönetim bölgesine götürüldü. Haberi alan Diaz’ın ailesi ise büyük bir sevinç yaşadı.

Kolombiya basının aktardığına göre futbolcunun babası kurtarıldığında, zayıflamış, yorgun ve topallar haldeydi.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro da X sosyal medya hesabından memnuniyetini dile getirerek, “Yaşasın özgürlük ve barış” dedi.

Ne olmuştu?

Liverpool’da forma giyen futbolcu Diaz’ın anne ve babası, Barrancas kasabasında 28 Ekim’de araçlarıyla seyahat ettikleri sırada ELN üyeleri tarafından kaçırılmıştı. Futbolcunun annesi Cilenis Marulanda kısa süre sonra serbest kalmıştı.

Kolombiya değil İstanbul raporu: Yılbaşından bu yana 8,5 ton uyuşturucu, 29 bin 539 gözaltıKolombiya değil İstanbul raporu: Yılbaşından bu yana 8,5 ton uyuşturucu, 29 bin 539 gözaltı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.