Menendez’in eşinin ölümlü trafik kazasının kayıtları ortaya çıktı

ABD'de Türkiye karşıtlığıyla bilinen New Jersey Senatörü Bob Menendez'in yolsuzluk suçlamalarıyla süren sıkıntılı sürecinde şimdi de kendisi gibi rüşvet almakla suçlanan eşi Nadine Arslanian'ın 2018'de karıştığı ölümlü trafik kazasının kayıtları ortaya çıktı. 

Dünya 5 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Bob Menendez ve Nadine Arslanian, 2020 yılından beri evli.

ABD’de Demokrat Partili New Jersey Senatörü Bob Menendez’in, kendisi gibi rüşvet almakla suçlanan eşi Nadine Arslanian’ın 2018’de karıştığı ölümlü trafik kazasının kayıtları ortaya çıktı. Arslanian’ın 2018 yılında araba kullanırken çarptığı kişinin hayatını kaybettiği ve Menendez’in olayda kusursuz bulunduğunun görüldüğü polis kayıtları basında yer aldı. NorthJersey.com‘un kaza gecesine ilişkin ulaştığı yazılı ve görüntülü polis kayıtlarına göre, kaza New Jersey eyaletinin Bogota bölgesinde oldu.

‘Önüne bakmadan yürüyen Koop’

Bogota Polisi, 12 Aralık 2018’de aldığı kaza ihbarı üzerine olay yerine gitti. Menendez’in arabasıyla çarptığı Richard Koop adlı kişinin ağır yaralı olduğu tespit edilirken Koop hastaneye kaldırılsa da kurtarılamadı. Polis kayıtlarında, “Önüne bakmadan yürüyen Koop, ışıklardan ya da yaya geçidinden geçmiyordu” ifadesi kullanıldı.

Ortaya çıkan kaza kayıtlarına göre Menendez’e alkol ya da madde kullanımına ilişkin test yapılmıyor ve olay yerinden kısa bir süre sonra ayrılmasına izin veriliyor.

Kayıtlarda, Menendez’e alkol ya da madde kullanımına ilişkin test yapılmadığı ve olay yerinden kısa bir süre sonra ayrılmasına izin verildiği görüldü. Bergen Eyalet Savcılığı ve Bogota Polisi, Menendez’in kazada kusursuz olduğuna karar verdi.

Hana’dan Menendez’e lüks araba

New York Güney Bölge Federal Savcılığı’nın kazaya ilişkin iddianamesinde, Menendez’in halihazırdaki rüşvet davasında öne çıkan Mısırlı iş insanı Wael Hana ile mesajlaşmasına yer verildi. İddianamede, Menendez’in kaza nedeniyle arabasının olmadığını yazdığı Hana’nın, bir süre sonra Menendez’e lüks bir araba tedarik ettiği kaydedildi.

New York Güney Bölge Federal Mahkemesine geçen hafta sunulan 39 sayfalık iddianamede, Menendez’e ve eşi Nadine Arslanian Menendez’e rüşvet alma suçlamaları yöneltilmişti. Evinde yapılan aramada bulunan altın külçeler ve gizli nakit paraların yanı sıra Menendez’in özellikle Kongre’de yabancı ülkelere yapılacak askeri yardımlar üzerinde söz sahibi olan Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı boyunca Mısır’a resmi yardımlardaki etkisi ile New Jersey’deki Mısır kökenli iş insanları ve firmalarla girdiği ilişkiler iddianamede dikkati çekmişti.

Suçlamaların ertesi gününde Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevinden ayrılmak zorunda kalan Menendez, partisinden ve kamuoyundan yükselen istifa baskılarına direniyor.

Türkiye karşıtı Menendez davasında kilit isim: Wael HanaTürkiye karşıtı Menendez davasında kilit isim: Wael Hana

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.