Dörtlü zirvede not düşüldü: Suriyelilerin ‘hızla’ dönüşü için yoğun çalışılacak

Türkiye, Suriye, Rusya ve İran'ın savunma bakanları ve istihbarat başkanları Moskova'da bir araya geldi. Resmi açıklamalara göre yapıcı havada geçen toplantı sonucunda, Suriye’de ve bölgede istikrarın temin edilmesi ve sürdürülmesi için toplantıların devamının önemi vurgulandı.

Dünya 26 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Moskova'daki görüşmeye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan katıldı.

Türkiye, Suriye, Rusya ve İran’ın savunma bakanları ile istihbarat başkanları Moskova’da bir araya gelerek Suriye’nin güvenlik durumu, Türkiye-Suriye ilişkilerini görüştü.

Milli Savunma Bakanlığı, toplantıyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yaparken, görüşülen konular arasında Suriye’deki güvenlik durumunun iyileşmesi, Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesi için atılabilecek adımlar, Suriye’deki tüm aşırılıkçı gruplarla mücadele ve mültecilerin ülkelerine dönüşü gibi başlıklar olduğunu duyurdu.

Toplantıya, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, İran Savunma Bakanı Mohammad Reza Aştiyani ve Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile Rusya, İran ve Suriye İstihbarat Başkanları katıldı.

Bakanlık açıklamasında, “Taraflar Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olduklarını teyit etmişlerdir. Yapıcı havada geçen toplantı sonucunda, Suriye’de ve bir bütün olarak bölgede istikrarın temin edilmesi ve sürdürülmesi için dörtlü formattaki toplantıların devamının önemi vurgulanmıştır” denildi.

Rusya Savunma Bakanlığı da toplantıya dair yazılı açıklamasında, “Dört ülke Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumaya ve Suriyeli sığınmacıların ülkelerine hızla dönmesi için yapılan çalışmaları yoğunlaştırmaya bağlılıklarını bildirdi” ifadelerini kullandı.

Kritik dörtlü zirve bugün Moskova'da: Suriye topraklarında gözümüz yokKritik dörtlü zirve bugün Moskova’da: Suriye topraklarında gözümüz yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.