Nijerya’da düğünden dönen tekne alabora oldu: 103 ölü

Nijerya basınına göre, bir düğünden dönen yolcuları taşıyan tekne, pazartesi günü Nijer Nehri'nde alabora oldu. Yaklaşık 103 kişinin öldüğü kazada bazı yolcuların hâlâ kayıp olduğu bildirildi.

Dünya 15 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Nijerya'da özellikle yağış sezonunda insanlar bakımsız yollar yerine deniz taşımacılığını tercih ediyor. Fotoğraf: Shutterstock (temsili)

Nijerya’nın Nijer eyaletinde bulunan Egboti köyündeki düğünden dönen yolcuların bindiği tekne, Kwara eyaletinin Patigi kasabası yakınlarında battı. Yerel gazete Nigerian Tribune’de yer alan habere göre 300 yolcu taşıyan tekne, akıntıya kapıldı ve sonrasında da bir ağaca çarptı. Kazada aralarında çocukların da bulunduğu en az 103 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, birçok kişinin hâlâ kayıp olduğu aktarıldı.

Yolcuların düğüne gittiği Ebbu köyü sakinlerinden İbrahim Hassan, bölgenin pazartesi günü yoğun yağış aldığını söyledi. Hassan’ın tanıdığı ailelerden biri yedi çocuğunu kazada kaybettiğini, salı gecesi itibarıyla iki çocuğun hâlâ kayıp olduğunu söyledi. Öte yandan teknedeki herkesin düğüne gidip gitmediğinin belirsizliğini koruduğu bildirildi.

Kwara eyaleti valisinin basın sekreteri Rafiu Ajukaye, arama kurtarma çalışmalarının pazartesi gecesinden beri devam ettiğini bildirdi. Polis memuru Okasanmi Ajayi ise olay gece yarısı yaşandığı için ancak saatler sonra alarma geçebildiklerini belirtti. Bölge yetkilileri sosyal medya üzerinden başsağlığı dileklerini paylaştı.

Nijerya’da özellikle yağmur mevsiminde insanlar bakımsız yollara alternatif olarak nehir taşımacılığına yöneliyor. Tekne kazaları kapasitenin aşılması, sıkı olmayan güvenlik düzenlemeleri, can yeleklerinin olmaması ve yetersiz bakımın sıklıkla ölümcül olaylara yol açtığı bir Batı Afrika ülkesi olan Nijerya’da tekrarlayan bir sorun. Ülke genelinde gece denize açılmak yasak olsa da bu yasağa uyulduğu söylenemez.

2001'deki saldırıda yaralanmıştı: 22 yıldır komada kalan kadın yaşamını yitirdi2001’deki saldırıda yaralanmıştı: 22 yıldır komada kalan kadın yaşamını yitirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.