Öğretmenini vuran 6 yaşındaki çocuğun annesi suçlamaları kabul etti

ABD'nin Virginia eyaletinde sınıf öğretmenini vuran 6 yaşındaki çocuğun annesi, 'marihuana kullandığı halde silah sahibi olmak' ve 'silahı satın alırken uyuşturucu kullanımı konusunda yanlış beyanlarda bulunmak' suçlarından federal suçlamaları kabul etti.

Dünya 14 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Virginia'da bir çocuk öğretmenini vurarak ağır yaralamıştı.

Abigail Zwerner adındaki bir sınıf öğretmeni, ocak ayında her günkü gibi ders anlattığı sırada 6 yaşındaki öğrencisinin silahlı saldırısına uğradı. Sıkılan tek kurşun göğsüne isabet eden Abigail öğretmen, ağır yaralansa da hayatta kalmayı başardı.

Saldırıyı gerçekleştiren çocuğun sadece 6 yaşında olması topluma şaşkına çevirmiş, okulun olaya tepkisi ve çocuğun silaha nasıl eriştiği kafalarda soru işareti yaratmıştı.

Federal ajanlar, olaydan günler sonra çocuğun annesi Deja Taylor’un evindeki çöp kutusunda, kadının çantasında ve yatak odasında ‘bol miktarda marihuana’ buldu. Halbuki Taylor, Temmuz 2022’de silah satın aldığı sırada doldurduğu formda ‘yasa dışı esrar veya herhangi bir depresan, uyarıcı, narkotik ilaç veya başka bir madde kullanıcısı ya da bağımlısı olmadığını’ belirten kutuya tik atmıştı.

Virginia’da keyif amaçlı marihuana kullanmak yasal olsa da bu uyuşturucuya bağımlı kişilerin ya da kullanıcılarının silah sahibi olmasını yasaklıyor. Dolayısıyla yetkililer geçen hafta Taylor için ‘silah satın alırken yanlış beyanda bulunmak’ ve ‘silah sahibiyken yasa dışı bir şekilde kontrollü madde kullanmak’la ilgili federal mahkemeye başvurdu.

Pazartesi günkü duruşmada kadın, marihuana kullandığı halde silah satın almasının yasa dışı olduğunu kabul etti. Öte yandan Taylor’un avukatı, silahın annenin yatak odasındaki dolabın üst rafında tutulduğunu ve tetik kilidi olduğunu söyledi.

Federal mahkeme Taylor’a vereceği cezayı ekim ayında duyuracak. Bununla birlikte tarafların, cezanın 24 aylık hapis cezasını geçmeyeceği konusunda anlaştığı belirtiliyor. Eyalet suçlamalarıyla ilgili duruşmanın ise ağustos ayında başlaması bekleniyor.

Çocuğa ise henü bir suçlama yöneltilmedi. Taylor’un avukatlarından Gene Rossi, kadın için, “Bu trajedideki rolü tamamen bir hata ve kazaydı. Ancak oğlunun eylemlerinin tüm sorumluluğunu alıyor. Olanlardan dolayı da büyük bir suçluluk duyuyor” dedi.

Washington D.C.'deki gürültülü patlama ortalığı karıştırdıWashington D.C.’deki gürültülü patlama ortalığı karıştırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.