Olay yeri Hindistan: Telefonunun bulunması için barajı boşalttırdı

Hindistan'da gıda müfettişi olan Rajesh Vishwas telefonunu baraja düşürünce çareyi barajı boşalttırmakta buldu. Telefonunda 'Devlete ait hassas bilgiler' olduğunu öne süren müfettiş, üç gün sonunda telefonuna kavuştu. Telefon çalışmıyordu, müfettiş de işinden oldu. Soruşturma sürüyor.

Dünya 28 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Baraja düşen telefonu önce dalgıçlar aradı, sonra telefonun bulunması için baraj boşaltıldı. Bu da üç gün sürdü.

Hindistan’da Pakhanjur gıda müfettişi olan Rajesh Vishwas, Chhattisgargh’taki Kherkatta Barajı’na piknik için gittiğinde telefonunu düşürünce, bu kadar abartılı bir hamle yapacağını kimse tahmin edemezdi.

Vishwas, selfie çekerken düşürdüğü telefonunu bulabilmek önce dalgıçlardan destek istedi, ardından telefonun bulunabilmesi için barajın boşaltılmasını emretti. Milyonlarca litre su üç gün boyunca barajdan boşaltıldı ve sonunda telefon bulundu. Ancak bulunan telefon çalışmıyordu. Tüm bu çalışmanın yapıldığı telefon Samsung’un Galaxy S23 modeli olurken, telefonun Hindistan’daki fiyatı vergiler dahil yaklaşık 1200 Dolar.

Vishwas, bu talebini telefonunda hassas devlet bilgileri olması nedeniyle bulunmasının şart olduğunu söyleyerek rasyonalize etmeye çalışırken, suyun boşaltılması için yetkililerden izin aldığını da söyledi. Hatta baraj suyunun kanala boşaltılmasının çevredeki çiftçilere faydalı olacağının da kendisine söylendiğini öne süren Vishwas, başlatılan soruşturma süresince görevden alındı.

En yaşlı vahşi aslanı köylüler mızrakla öldürdüEn yaşlı vahşi aslanı köylüler mızrakla öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.