Wagner, Belarus askerini eğitmeye başladı: Wagner lideri Prigojin’in iç çamaşırlı fotoğrafı paylaşıldı

Belarus Savunma Bakanlığı, Wagner'in, Belarus askerlerini eğitmeye başladığını duyurdu. Wagner savaş alanında hareket etme, taktik atış, mühendislik ve tıbbi eğitim veriyor. Dün Wagner lideri Yevgeni Prigojin'in Osipovici yakınındaki kamptaki çadırda iç çamaşırlarıyla oturduğu fotoğrafı sızdırıldı.

Dünya 16 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Telegram'da paylaşılan fotoğrafa göre Prigojin, Belarus'taki Osipoviçi kampında.

Belarus Savunma Bakanlığı, paralı asker grubu Wagner’in Belarus askerlerini eğitmeye başladığını duyurdu. Bakanlık açıklamasına göre Osipoviçi yakınlarında Belarus bölgesel askeri birliklerinin eğitim aldığı belirtildi.

Askere alınanlara savaş alanında hareket etme, taktik atış, mühendislik ve tıbbi eğitimin verildiği belirtilirken, “Wagner savaşçıları, bir dizi askeri disiplin konusunda eğitmenlik yaptı” açıklaması yapıldı.

Rus özel güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Yevgeni Prigojin, beraberindeki savaşçılarla haziranda Rus yönetimine karşı silahlı isyan başlatmış, isyan Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun araya girmesiyle sona ermişti.

Prigojin’in Belarus’a gitmesi sonrasında Wagner’in ülkeye yerleşmesi için öneride bulunan Lukaşenko, Belarus ordusunun Wagner savaşçılarının tecrübelerinden yararlanabileceğini kaydetmişti.

Prigojin’in fotoğrafı sızdırıldı

Moskova’ya yürüyüşe geçtikten sonra isyanını sona erdiren Wagner’in lideri Yevgeni Prigojin’in bir çadırda iç çamaşırlarıyla oturduğu fotoğrafı internete sızdırıldı. Batı basını tarafından, sürgündeki isyancıyı itibarsızlaştırma girişimi olarak görülen bu fotoğrafta Prigojin’in yarı çıplak halde bulunduğu çadır, uydu görüntüleriyle eşleştirildiğinde, Osipoviçi kampına yapılan resmi bir tur sırasında çekilen fotoğraflarla örtüşüyor.

Bu da Wagner liderinin Belarus’ta olduğunu gösteriyor. Kamptaki hareketlilik ve Prigojin’in varlığına rağmen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, salı günü ittifakın “Belarus’a herhangi bir Wagner kuvvetinin konuşlandığına ya da hareket ettiğine” tanık olmadığını açıklamıştı.

ABD Başkanı Biden'dan Prigojin'e tavsiye: Ben olsam yediklerime dikkat eder, gözümü menüden ayırmazdımABD Başkanı Biden’dan Prigojin’e tavsiye: Ben olsam yediklerime dikkat eder, gözümü menüden ayırmazdım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.