Rusya: Ukrayna’da Batı’dan gelen silah ve zayıflatılmış uranyumlu mühimmat depolarını vurduk

Rusya Savunma Bakanlığı, son bir haftada uzun menzilli füzelerle Ukrayna'da Batı'dan gelen silah, seyir füzesi ve zayıflatılmış uranyumlu mühimmat depolarını vurduklarını bildirdi. Açıklamada, 'Düşmanın onarım kabiliyetleri azaldı' ifadeleri kullanıldı.

Dünya 24 Eylül 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Rusya Savunma Bakanlığı, son bir haftada uzun menzilli füzelerle Ukrayna’da Batı’dan gelen silah, seyir füzesi ve zayıflatılmış uranyumlu mühimmat depolarını vurduklarını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Rus ordusu, havadan ve karadan fırlatılan uzun menzilli yüksek hassasiyetli füzelerle insansız hava araçlarıyla (İHA) uçak ve zırhlı araç onarım tesisleri, petrol rafinerileri, yüksek hassasiyetli silah, yabancı üretimi silah ve mühimmat depoları, Ukrayna sabotaj grupları ve istihbarat merkezleri, yabancı paralı savaşçı yerleşim noktalarına grup saldırıları düzenledi” denildi.

Saldırılar sonucunda Herson ve Zaporijya yönünde Ukrayna ordusunun lojistik destek merkezlerinde ciddi hasar meydana geldiği kaydedilen açıklamada, “Düşmanın onarım kabiliyetleri azaldı. Ukrayna’ya Batı’dan gelen çok namlulu roketatar ve uçaksavar sistemleri, seyir füzesi ve zayıflatılmış uranyumlu mühimmat depolarının bir kısmı yok edildi” ifadelerine yer verildi.

Ukrayna’ya ait Su-24M, Mig-29 ve 2 adet Su-25 uçağını düşürdüğünü açıklayan Bakanlık, Rus İHA’larının Dnipro’daki Dogintsevo askeri havaalanındaki Mig-29’u vurduğu belirtildi. Açıklamada, Rus hava savunma sistemlerinin elektronik harp vasıtasıyla bir hafta içinde 257 Ukrayna İHA’sını düşürdüğü aktarıldı.

Ukrayna-Rusya savaşı için kritik hamle: Biden, Ukrayna'ya uzun menzilli ATACMS füzeleri verecek iddiasıUkrayna-Rusya savaşı için kritik hamle: Biden, Ukrayna’ya uzun menzilli ATACMS füzeleri verecek iddiası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.