Rusya ve Ukrayna hattında gerilim sürüyor: Bu kez hedef Pokrovsk oldu

Ukrayna, Rusya tarafından S-300'lerle hedef alındı. Aralarında çocuklarında olduğu en az 10 kişinin öldüğü duyuruldu.

Dünya 7 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Dünyanın her yerinde tansiyon yüksek. Bunlardan biri de uzun zamandır devam eden Rusya ve Ukrayna Savaşı. Özellikle 2023’ün son günlerinde karşılıklı saldırıların şiddetlendiği savaşta bu kez de bir haber Donetsk’te bulunan Pokrovsk ilçesinden geldi. Ukrayna İçişleri Bakanlığı Donetsk’te bulunan Pokrovsk ilçesine düzenlenen füzeli saldırıda aralarında çocuklarında olduğu en az 10 kişinin öldüğünü duyurdu.

Bakanlık enkaz altında arama kurtarma çalışmasının sürdüğünü belirtti. Açıklamada, Pokrovsk’ta saldırı sonucunda 2 evin yıkıldığı, enkazdan bir kişinin sağ çıkarıldığı belirtilerek, enkaz altında ikisi çocuk altı kişinin daha olabileceği aktarıldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de saldırı haberlerinin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Pokrovsk’a düzenlenen saldırıya dair konuşan Zelenski, Rus ordusunun, Pokrovsk’a saldırısında S-300 füzelerini kullandığını söyledi. Zelenski, saldırıda ölenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı diledi. Ukrayna devlet başkanı öte yandan, “Rusya, bu saldırıların hiçbirinin terör devleti için cevapsız kalmayacağını hissetmeli. Bunu gücümüzle, savunmamızla ve siyasi kabiliyetlerimizle sağlamalıyız” dedi.

Yönetimde çatlak büyüyor

Ukrayna, Rusya’ya karşı savaşının yanında bir de yönetimdeki çatlaklarla da gündeme geliyor. Müttefiklerinin silah yardımını sağlaması için Kiev güven verici açıklamalar yapmaya devam ederken ordu ile hükümet arasındaki çıkmaz da giderek derinleşiyor.

Daha fazla askere ihtiyacı olduğunu her defasında dile getiren  Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeri Zalujni bir yanda, bunun maliyetini düşünen Zelenski ise diğer yanda. Zelenski ile anlaşmazlıkları ayyuka çıkan Zalujni en son parlamenterlere “siz savaşırsınız” demesiyle gündeme gelmişti. Zalujni, Ukrayna Parlamentosu Ulusal Güvenlik Komitesi toplantısında milletvekillerine yönelik sert ifadelerle, Rusya’nın büyük bir askeri güç biriktirdiğini ve Ukrayna’nın da halkını savunmak için acil olarak insan gücüne ihtiyaç duyduğunu belirtmişti. Zalujni, vekillere “siz cepheye gelin o halde” demişti.

Ukrayna, siyaset ve ordu krizinin gölgesinde seferberliğe hazırlanıyorUkrayna, siyaset ve ordu krizinin gölgesinde seferberliğe hazırlanıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.