Schengen vizesinde Türklere Rusya’nın beş katı ret

Schengen vizesi başvurularında Rusya'dan daha az başvuruda bulunan Türkiye vatandaşları, ret oranında Rusya'yı 5'e katladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vize sorununa ilişkin konuşurken, siyasi şantaj haline gelen bu sorunu hal yoluna koyacaklarını söyledi.

Dünya 31 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Türkiye’den yapılan vize başvurularında son yıllarda gittikçe artan ret oranı, Avrupa’nın ambargo uyguladığı Rusya’dan bile yüksek seyrediyor.

Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi’nden Selenay Yağcı’nın haberine göre Schengen vizesine Rusya’dan sonra en çok başvurunun yapıldığı ikinci ülke olan Türkiye, aldığı ret oranında Rusya’nın 5 katına ulaştı. Verilere göre Türkiye son 8 yılda en çok başvuru yapan Rusya, Suudi Arabistan, Fas ve Ukrayna’nın yer aldığı ilk 5 arasında, ret oranı en çok artan ülke oldu. Geçen yıl 50’ye yakın tur iptal edilirken, acentelerin zararı da 300 bin euroyu buldu. Haberde görüşü olan turizm acentesi Travel Zone’dan Barış Öztürk, geçen yıl vize iptalleri nedeniyle Avrupa’ya gidemeyen turist sayısının 10 bini bulduğunu söylemişti.

Vize konusunda Türkiye’den AB’ye bireysel ve resmi şikâyetler iletilirken bu konuyu son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dile getirerek bu sorunun ‘hal yoluna’ konulacağını söyledi. TOBB 79. Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vize sorununun son dönemde siyasi şantaj olarak kullanıldığını söylerken, “Vize sorununu en kısa sürede hal yoluna koyacağız” ifadelerini kullandı.

Almanya'ya vize başvurusu reddedilen Volkan Konak'tan sığınmacı isyanıAlmanya’ya vize başvurusu reddedilen Volkan Konak’tan sığınmacı isyanı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.