Suriye first lady’si Esma Esad’a lösemi teşhisi kondu

Geçen yıllarda meme kanserini atlatan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi First Lady Esma Esad'a şimdi de lösemi teşhisi kondu.

Dünya 21 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Esad ve eşi Esma Esad, Çin'de. Fotoğraf: SANA Haber Ajansı

Daha önce de meme kanseri mücadelesiyle gündeme gelen ve hastalığı yenen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın eşi Esma Esad şimdi de lösemi ile savaşacak. Suriye Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada Esma Esad’a lösemi teşhisi konduğu belirtildi. Esad’a özel bir tedavi protokolü uygulanacağı açıklandı.

Özel protokol enfeksiyona karşı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın ofisinden yapılan açıklamada “First Lady Esma Esad’a enfeksiyonla mücadelede rol oynayan beyaz kan hücrelerinin agresif bir kanseri olan akut miyeloid lösemi teşhisi kondu” dendi.

Uygulanacak özel tedavi protokolünün de enfeksiyon riskini azaltmak amaçlı olduğu belirtildi. Esma Esad’ın enfeksiyondan kaçınmak için sosyal mesafeyi gerektiren “özel bir tedavi protokolüne” tabi tutulacağı belirtilen açıklamada “tedavi planının bir parçası olarak tüm doğrudan angajmanlardan geçici olarak çekileceği” ibaresi yer aldı.

İngiltere doğumlu eski yatırım bankacısı Esma Esad Suriye’deki savaşın başlamasının ardından hayır işlerinde rol almaya başlamış, öldürülen askerlerin aileleriyle bir araya geldiği görüntüler basına yansımıştı. Esma Esad Suriye’de pek çok yardım ve kalkınma faaliyeti yürüten, çatı bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet gösteren Suriye Kalkınma Birliği isimli kurumu da yönetiyor. “Suriye’nin modern yüzü” olarak bilinen Esma Esad 2019 yılında, bir yıl boyunca meme kanseriyle mücadele ettikten sonra hastalıktan tamamen kurtulduğunu açıklamıştı.

48 yaşındaki Esma Esad’ın tedavisi devam edecek.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü: Dünyadan taziyeler, Lübnan ve Suriye'de üçer gün yasİran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümü: Dünyadan taziyeler, Lübnan ve Suriye’de üçer gün yas

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.