Taç giyme törenine günler kaldı: Buckingham Sarayı önünde hareketlilik

Kral 3. Charles'ın taç giyme törenine sadece iki gün kaldı. Dört gözle beklenen tören öncesinde Buckingham Sarayı önünde hareketli saatler yaşandı. Sarayın dışına şüpheli cisimler bırakan bir adam, polis tarafından gözaltına alındı.

Dünya 4 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Buckingham Sarayı, Nisan 2021. Fotoğraf: Shutterstock

Britanya Kralı 3. Charles’ın 6 Mayıs’taki taç giyme törenine 2 gün kaldı. İngilizlerin monarşiye verdiği önemin düştüğüne dair anketler ortaya çıkarken, Buckingham Sarayı’nda endişeye yol açan bir olay yaşandı.

Yetkililerin açıklamasına göre bir adam Buckingham Sarayı’nın dışında av tüfeği fişeği olduğu düşünülen bir şey bıraktı. Görevliler olayın ardından bölgeyi kısa bir süreliğine kordon altına aldı. Polisin önlem olarak bırakılan eşyaları ‘kontrollü bir şekilde patlattığı’ belirtildi. Ancak kontrollü patlamanın ardından kordon kaldırıldı.

Şüpheli adam ‘üzerinde saldırı için kullanılabilecek türden silah bulundurduğu’ gerekçesiyle tutuklandı. Kısa bir süre sonra trafik yeniden normal akışına döndü. Polis adamın kimliğini ve neden böyle bir şey yaptığını ise açıklamadı.

Taç giyme töreninde hayaller Adele, gerçekler Katy PerryTaç giyme töreninde hayaller Adele, gerçekler Katy Perry

Charles ve Konsort Kraliçe Camilla, Londra’dayken saraya yakın Clarence House’da ikamet ediyor. Bir saray yetkilisi de olay sırasında çiftin Buckingham Sarayı’nda olmadığını söyledi.

Taç giyme töreninin yapılacağı cumartesi günü Londra’nın merkezinde büyük kalabalıklar oluşması bekleniyor. Tören nedeniyle şehre gelen turistler geçit töreni güzergahında kamp kurmaya başladı bile.

Charles ve kraliyet ailesi Buckingham Sarayı’ndan Westminster Abbey’e giderken, binlerce asker ve askeri bando geçit töreninde krala eşlik edecek. Öğleden sonra ise Charles ve ailesi Buckingham Sarayı’nın balkonundan halka el sallarken, Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait jetler havada gösteri yapacak.

Kral Charles'ın modern taç giyme töreni: Azınlık dinleri ilk kez temsil edilecekKral Charles’ın modern taç giyme töreni: Azınlık dinleri ilk kez temsil edilecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.