Meghan ve Harry, Kral Charles’la yaptıkları telefon konuşmasını sızdırmakla suçlanıyor

Meghan Markle ve Prens Harry önce Kral Charles'ın doğum gününü telefonla kutladı, sonra konuşmaları basına sızdırdı. En azından online magazin gazetesi Page Six'in iddiası bu yönde.

Popüler 16 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

14 Kasım İngiltere Kralı 3’üncü Charles’ın doğum günüydü. Prens Harry ABD’den babasını aradı, kutladı, aralarında bir diyalog oluştu. Meghan Markle da konuşmaya dahil oldu, hatta 4 yaşındaki Archie ve 2 yaşındaki Lilibet de dedelerine ‘İyi ki doğdun’ şarkısı söyledi.

Peki buna rağmen Buckingham Sarayı neden Harry ve Meghan’a kızgın?

Magazin gazetesi Page Six’te yer alan habere göre sebep tam da bu; taraflar arasında kalması gereken konuşmanın çifti tarafından basına sızdırıldığı iddiası.

Page Six’e konuşan kaynaklar, Prens Harry’nin Kral Charles’a yaptığı doğum günü telefon görüşmesinin baba ve oğul arasında bir uzlaşma girişimi olarak değerlendirilebilecekken detayların Daily Telegraph gazetesi üzerinden sızmasıyla güvenin tekrar sarsıldığını iddia ediyor.

Hatta saray içinden bir kaynak  Sussex Dükü ve Düşesi’ni telefon görüşmesini gizli tutmadıkları için ‘ikiyüzlülükle’ suçluyor: “Harry ve Meghan işlerine geldiğinde mahremiyet için savaşıyorlar ama Harry Kral’la telefonda konuştuğu anda gazetelerde yer alıyor.”

Bu, Prens Harry’nin ‘Spare’ (Yedek) adlı anı kitabını yayınladıktan sonra  Kral Charles ve küçük oğlu arasındaki ilk konuşma. Baba oğulun son altı aydır herhangi bir diyalogu olmamıştı.

39 yaşındaki Harry’nin önümüzdeki hafta Charles’la tekrar konuşmayı planladığı söyleniyor.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.