Tel Aviv’de arabalı ve bıçaklı saldırı: Bir kadın öldü, en az 18 yaralı

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de düzenlenen araçlı ve bıçaklı saldırılarda bir kadının hayatını kaybettiği, en az 18 kişinin yaralandığı bildirildi. Polisin aktardığına göre araçlarını yayaların üzerine süren iki Filistinli şüpheli gözaltına alındı.

Dünya 16 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
İsrail'in de jure başkenti Tel Aviv'de görev yapan İsrail polisleri. / Fotoğraf: AA

Gazze Şeridi’nde üç aydan uzun süredir devam eden savaş nedeniyle tansiyon İsrail kentlerinde de ara ara yükseliyor. İsrail polisi de jure başkent Tel Aviv’de yayaların üstüne araba sürerek bir kadının ölümüne ve en az 18 kişinin yaralanmasına neden oldukları iddiasıyla iki Filistinliyi gözaltına aldı.

Polis iki Filistinlinin İsrail işgali altındaki Batı Şeria’nın El Halil kentinden ülkeye yasadışı yollardan girdiğini, olayı “terör saldırısı” olarak değerlendirdiklerini söyledi. Polisten daha sonra yapılan açıklamada saldırıyla bağlantısı olduğu söylenen bir başka Filistinlinin de gözaltına alındığı aktarıldı.

Saldırganların farklı araçlar kullanarak Tel Aviv’in kuzey kesimindeki Raanana kasabasının iki bölgesinde sivilleri ezdiği iddia edildi. Tel Aviv Merkez Bölge Polis Şefi Avi Biton olayın meydana geldiği Raanana’da gazetecilere “Birlikte ve eş zamanlı olarak iki farklı bölgeye gittiler, iki araba aldılar ve saldırıları gerçekleştirdiler” açıklaması yaptı. Polisin daha önce yaptığı açıklamaya göre araçlardan en az biri çalıntıydı.

İsrailli sağlık görevlileri bir kurbanın da bıçakla yaralandığını belirtti. Hastane kimliği açıklanmayan ve 70’li yaşlarda olduğu söylenen yaralı kadının burada öldüğünü açıkladı.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı’nın açıklamasında ise Raanana şehrinde üç ayrı noktada “araçlı saldırı” düzenlendiği belirtilmişti. İsrail devlet televizyonu KAN da kaldırıma saçılmış kişisel eşyaları gösterdi ve yaralılar arasında birkaç çocuk olduğunu söyledi.

Hamas: Tel Aviv’deki eylem İsrail’in katliamlarına doğal tepki

Şu ana kadar bir kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı eyleme ilişkin Hamas yazılı açıklama yapıldı. Saldırının İsrail’in saldırılarına verilmiş “doğal bir tepki” olduğu ifade edilen açıklamada şu dendi:

“Refah’tan Cenin’e kadar halkımızın ve direnişimizin kahramanları Nazist düşmana karşı halkımızı, toprağımızı ve kutsal mekanlarımızı savunmaya devam edecek. Siyonist savaş makinesinin Gazze’de ve Batı Şeria’da döktüğü kanlar İsrail’in ve terörist yerleşimcilerinin peşini bırakmayacak bir lanet olacak, işgal altındaki topraklarda güvende olamayacaklar.”

Açıklamada Batı Şeria ve Kudüs’teki gençler işgal son buluncaya ve Filistin toprakları özgürleşinceye kadar “mücadeleyi sürdürmeye” çağrıldı.

IŞİD'in çökertilen hücre evinde hatıra İsrail parasıIŞİD’in çökertilen hücre evinde hatıra İsrail parası

İsrail bu kez gözünü Salahaddin Koridoru'na diktiİsrail bu kez gözünü Salahaddin Koridoru’na dikti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.