Trabzonlu kadın ve iki çocuğu Fransa’da öldürüldü

Fransa'nın Dreux kentindeki bir evde 37 yaşındaki Çağla Dereli ve iki çocuğunun cesedi bulundu. Dereli'nin 46 yaşındaki eski eşi cumartesi günü Yvelines şehrinde tutuklandı.

Dünya 29 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Fransa'nın istatistik kurumu Insee ile Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı rapora göre 2022 yılının başından bu yana Fransa'da toplam 121 kadın öldürüldü.

Yakınları, Fransa’nın Dreux kentinde yaşayan Çağla Dereli’den uzun süre haber alamayınca kadının evine çilingir yardımıyla girdi. Evde Çağla ve biri 13 yaşında diğeri ise 18 aylık bebeğinin cesetleri bulundu. Yetkililerin ilk incelemesinde Çağla ve çocuklarının bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi. Trabzonlu olduğu öğrenilen Çağla, otopsinin ardından memleketine getirilecek.

Çağla’nın 46 yaşındaki eski kocası ise, cumartesi günü bir gün önce gittiği telefon dükkanının çalışanı tarafından ihbar edilmesinin ardından Yvelines’in Plaisir kasabasında tutuklandı.

Adamın Eylül 2021’de eşine ve çocuklarına şiddet uyguladığı için bir yıl hapis cezasına çarptırıldığı, bu cezanın dört ayı denetimli serbestlik ile tecil edildiği bildirildi. Bununla birlikte adamın eski eşi ve kızıyla iletişim kurması yasaktı.

Cesetlerin bulunmasından birkaç saat önce eski koca, Facebook’ta eski eşini kendisini aldatmakla suçlayan iki mesaj paylaşmış. Mesajda, “Kızım beni aldattığını biliyordu. Eğer bana olanları anlatırsa onu döveceğini söylemiş” sözleri yazılıydı. Kurbanı tanıyan birine göre, çift yaklaşık 10 yıldır aynı evde yaşıyordu ancak son iki yıldır ayrıydılar. Savcının açıklamasına göre, tutuklanan zanlı ‘kasten adam öldürme’ ile suçlanıyor.

NYT, Emine Yılmaz'ın metro saldırısından sonraki ilk saatlerini yazdıNYT, Emine Yılmaz’ın metro saldırısından sonraki ilk saatlerini yazdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.