Trabzon’da dalgalara kapılan liseliler bulunamadı

Üniversiteli Berk Büyükakça, Trabzon Beşikdüzü'nde denize düşen iki liseliyi kurtarmak için arkalarından atlamış, ancak kendi canını zor kurtarmış. Dalgıçlar arama kurtarma çalışmalara üç gündür devam ediyor.

Gündem 30 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
TRABZON'DA DENIZDE KAYIP 2 LISELI GENCI ARAMA CALISMALARI SURUYOR. TRABZON VALISI AZIZ YILDIRIM DA BOLGEYE GELEREK ARAMA CALISMALARINA ILISKIN BILGI ALDI. FOTO: SELCUK BASAR/DHA

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesi limanında fırtınada cep telefonuyla görüntü çekerken dalgalara kapılan 16 yaşındaki lise öğrencileri Uğurcan Korkmaz ve Emir Berke Aşık’ı kurtarma çalışmalarında yeni detaylar ortaya çıktı. 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Berk Büyükakca’nın iki liseliyi kurtarmak için denize atlayıp başarılı olamadığı ortaya çıktı.

Büyükakca “Dalga vurunca aniden denize düştüler. Yardım etmek için koştum, denize atladım. Şiddetli akıntı vardı, ulaşamadım. Güçlükle kıyaya çıkabildim” dedi.

Çevredekilerin haber vermesiyle bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı dalgıçlar AFAD, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kayıp gençleri bulmak için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Olumsuz hava şartlarına rağmen üç gündür sürdürülen çalışmalardan sonuç alınamadı.

Beşikdüzü limanında bekleyiş sürüyor.

Son görüntüleri ortaya çıkmıştı

Dalgaları arkalarına alıp fotoğraf çeken iki gencin son görüntüleri dün ortaya çıkmıştı.

Arama kurtarma çalışmalarını ziyarete gelen Trabzon valisi Aziz Yıldırım, Uğurcan Korkmaz’ın babası Kamil Korkmaz ile görüşmüştü.

Üzgün olduğunu söyleyen Vali Yıldırım “iki gencimizin de burada dışarıdan vuran dalgalarla liman içine düştüğünü görenler var. Kurtarmak için çabalayanlar da olmuş. Şu an onlar için neler yapabileceğimize bakıyor ama dalgıçlarımız dünkü hava ve deniz koşullarında kendi hayatlarını hiçe sayarak onları arayıp bulmak, kurtarmak için çaba sarf etseler de sonuç alamadı. Ekiplerimiz ile denize düşen iki vatandaşımızı arama çalışmalarına devam edeceğiz. Ümit ediyoruz ki buluruz. Ama burası Karadeniz” demişti.

Karadeniz hırçınlaştı: Dalgalar iki liseliyi yuttu, askerler son anda kurtulduKaradeniz hırçınlaştı: Dalgalar iki liseliyi yuttu, askerler son anda kurtuldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.