Ukrayna İHA’sı, Rus süpersonik bombardıman uçağını imha etti

Sosyal medyada yayılan, güvenilir kamu kuruluşları tarafından doğrulanan görüntüye göre Ukrayna'ya ait insansız hava aracı Rusya'ya ait süpersonik bombardıman uçağını imha etti. Moskova'nın 60 uçaklık filosuna büyük zarar vermese de bu saldırı Ukrayna'nın savaşta ilerleme kaydettiğini gösteriyor.

Dünya 23 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Rusya hafif hasar dese de görüntülere göre uçaktaki hasar büyük.

Sosyal medyada yayılan görüntüye göre St. Petersburg’un güneyindeki Soltsy-2 Hava Üssü’nde bir Tupolev Tu-22 yanarken görülüyordu. Rusya’dan yapılan açıklamada, bir insansız hava aracının hafif silahlarla vurulduğu ancak aracın uçağa hasar vermeyi başardığı belirtildi. Ukrayna ise bu durumla ilgili açıklama yapmadı.

Rusya Savunma Bakanlığı, cumartesi günü Moskova saatiyle 10.00 civarında helikopter tipi İHA tarafından saldırı düzenlendiğini, saldırının Soltsy-2’nin bulunduğu Novgorod bölgesinde bir askeri havaalanında gerçekleştiğini duyurdu. Bakanlık açıklamasında, “İHA, havaalanının gözlem karakolu tarafından tespit edildi ve hafif silahlarla vuruldu. Terör eylemi sonucunda bir uçak hasar gördü; herhangi bir can kaybı yaşanmadı” ifadelerini kullandı.

Telegram’da yayılan görüntülere göre ses hızının iki katı hızda hareket edebilen ve Rusya tarafından Ukrayna’ya saldırı düzenlemek için yaygın olarak kullanılan Tu-22’nin kendisine has burun konisine sahip bir jeti etkisine alan büyük bir yangını görülüyor. Bu da durumun Rusya’nın açıkladığından daha ciddi olduğunu gösteriyor.

Rusya’nın 60 uçaklık filosuna büyük bir zarar getirmeyecek olsa da Ukrayna’nın bu saldırısı, Rusya topraklarındaki hedefleri vurma konusunda artan kabiliyetlerini sergiliyor.

Erdoğan bu sefer belirsiz konuştu: Putin ile eylülde 'fırsat kalırsa' görüşebilirErdoğan bu sefer belirsiz konuştu: Putin ile eylülde ‘fırsat kalırsa’ görüşebilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.