Yine Boeing yine panik! Kokpit camındaki çatlak nedeniyle uçak geri döndü

Boeing bu kez de Japonya'da panik yarattı. ANA havayollarına ait uçak, havada kokpit camında çatlak keşfedilmesinin ardından kalkış havalimanına geri döndü.

Dünya 13 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Geçtiğimiz günlerde Alaska Havayollarına ait bir Boeing uçağın havadayken gövdesinden bir parça kopması ardından uçaklar mercek altına alınmıştı. Üzerinden henüz bir hafta geçen kazasının ardından Boeing bu sefer de kokpit camındaki çatlakla gündeme geldi.

Japonya’nın önde gelen havayolu şirketlerinden All Nippon Havayolları’na (ANA) ait Boeing 737-800 uçağı 1182 sefer sayılı uçuşunu gerçekleştirmek için havalandı. Ancak kısa bir süre sonra kokpit camındaki çatlak nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı. Havayolu şirketinin sözcüsü, iç hat uçuşunun, Boeing 737-800 uçağının kokpit penceresinde fark edilen bir çatlak nedeniyle yapılamadığını bildirdi. Sözcünün açıklamasına göre, sözkonusu çatlak havada fark edildi ve uçak herhangi bir kaza yaşanmadan kalkış havaalanına geri döndü.

Açıklama yapan sözcü, 1182 sefer sayılı uçağın Toyama havaalanına doğru yola çıktığını, çevreleyen dört pencere katmanının en dış kısmında çatlak olduğu fark edilmesinin ardından uçağın Sapporo-New Chitose havaalanına geri döndüğünü söyledi. Açıklamada, 6 mürettabat ve 59 yolcunun durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Uçak Boeing’in Alaska faciası ardından incelemeye alınan 737 MAX 9 uçaklarından biri değildi.

Cuma günü ABD Federal Havacılık İdaresi, güvenlik kontrolleri için Boeing 737 MAX 9 uçaklarının uçuşlardan çekilmesini istemiş, bizzat Boeing’in denetimini sıklaştıracağını duyurmuştu.

Havada kapısı kopan uçağın cıvataları gevşek çıkmıştı: ABD'den Boeing'e soruşturmaHavada kapısı kopan uçağın cıvataları gevşek çıkmıştı: ABD’den Boeing’e soruşturma

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.